Menestynyt hyvinvointiyrittäjä ja kirjailija Maria Nordin muutti tänä syksynä muusikkomiehensä Reino Nordinin sekä avioparin yhteisten lasten kanssa Espanjan Mallorcalle. Paratiisimaisemistaan tuttu Mallorca on mullistanut Nordinien elämää lähtemättömällä tavalla.

Maria paljastaa Metropolille yksityiskohtia uudesta arjestaan, joka näyttää hyvin erilaiselta kuin se, mihin hän oli Suomessa tottunut. Hänen puheestaan paistaa läpi onni ja ilo siitä, että perhe uskalsi hypätä tuntemattomaan ja siirtää kotinsa aurinkoon pohjolan hyisen talven ajaksi.

– Täällä on aivan ihanaa! Maria hihkaisee heti haastattelun alkuun.

– Suomesta en ole osannut kaivata mitään muuta kuin kesää, hän lisää nauraen.

Maria ja Reino eivät toistaiseksi ole päättäneet tarkkaa ajankohtaa, milloin he aikovat palata takaisin kotimaahan.

– Olemme Espanjassa ainakin kevääseen asti ja tulemme kesäksi kotiin. En minä Suomen kesää jättäisi väliin, Maria avaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Alunperin ajatus muutosta Mallorcalle syntyi, kun Maria innostui katselemaan lapsilleen uusia koulupaikkoja ulkomailta. Nordinien lapset kävivät Helsingissä ranskalaista koulua, ja samanlaisia Ranskan valtion tukemia kouluja löytyy myös muualta maailmasta.

– Kouluja oli monissa upeissa paikoissa, mutta ne sijaitsivat aina keskellä suurkaupunkia. Mallorcalta löytyi kuitenkin yksi koulu, ja meistä tuntui välittömästi hyvältä ajatukselta muuttaa tänne.

– Lopulta tosin päätimme, että lapset menevätkin espanjankieliseen kouluun, jotta he oppisivat espanjaa.

Erityisen hienoa Mariasta on ollut huomata, kuinka paljon espanjalaiset rakastavat lapsia. Marialla ja Reinolla on yhteensä neljä lasta, joista nuorimmainen syntyi viime kesänä.

– Täällä kaikki ihailevat lapsia. Jopa teini-ikäiset pojat pysähtyvät kadulla ihailemaan meidän vauvaamme! Maria hämmästelee.

– Ihmiset tulevat kadulla juttelemaan, ja heihin tutustuu helposti. Tämä tuntuu ihanalta vaihtelulta Helsingissä asumisen jälkeen, hän toteaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Maisemanvaihdoksella on ollut myönteinen vaikutus myös Marian ja Reinon parisuhteelle.

– Muutto on tehnyt todella hyvää sekä perheelle että parisuhteelle. Olemme tulleet tiiviiksi paketiksi täällä, ja tämä kaikki on lähentänyt meitä paljon. Emme me nyt millään tavalla kaukaisia ole tätä ennenkään olleet, mutta olemme olleet todella hyvä tiimi täällä, Maria hymyilee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Valtavan ilon keskellä perhe on joutunut käsittelemään myös astetta vaikeampia tunteita, kun heitä syyskuun lopussa kohtasi suuri suru. Reinon isoäiti, arvostettu kuvataiteilija Outi Heiskanen menehtyi hoitokodissa 85-vuotiaana.

Outi oli Nordineille tärkeä ja läheinen ihminen, jota kaikki perheenjäsenet jäivät rakkaudella kaipaamaan. Haikeuden ohella Maria sanoo tunteneensa myös voimakasta kiitollisuutta kaikista niistä vuosista, jotka on saanut Outin kanssa jakaa.

– Suurin surutyö ja irtipäästäminen on tehty jo kauan sitten, kun Outi sairastui muistisairauteen ja muutti hoivakotiin. Silloin tiesimme, ettei Outi-mummo enää ilmestyisi ovemme taakse, kuten hän oli aiemmin tehnyt, Maria kuvailee.

Reino osallistui muutama viikko sitten Outin Suomessa järjestettyihin hautajaisiin. Tällöin muu perhe jäi Espanjaan ja muisteli Outia sieltä käsin.

– Ajattelen, että on hyvin kaunista, kuinka vaiheikkaan, täyteläisen ja omannäköisen elämän Outi on saanut elää. Olemme perheeni kanssa kiitollisia jokaisesta asiasta, mitä olemme Outilta saaneet. Lapsemme ovat kuulleet häneltä kaikenlaisia mahtavia tarinoita ja juttuja, jotka jäävät ikuisesti tähän maailmaan muistona rakkaasta Outista, Maria kiteyttää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Reino Nordin jätettiin ulos TTK-lähetyksestä – julkaisi paljonpuhuvan vastauksen: ”Harmillista”

Espanjaan muuttaneiden Reino ja Maria Nordinin perheen suuri suru – ”Kiitos niin paljosta”