Hyvinvointiyrittäjinä työskentelevät Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen joutuivat hiljattain suuren kohun keskiöön, kun somekansa tuomitsi Akin sanomiset Selviytyjät Suomi -ohjelmassa sovinistisiksi ja naista alentaviksi.

Rita ja Aki vierailivat hiljattain Ylen Perjantai-sarjan jaksossa, jossa käsiteltiin julkista häpeää. Pariskunta myöntää ohjelmassa, että Akin sanoista seurannut kohu on johtanut heidät vaikeaan tilanteeseen, jossa heidän on pitänyt pelätä jopa oman tyttärensä turvallisuuden puolesta.

Rita painottaa ohjelmassa sitä, että hänen on haastavaa ymmärtää, kuinka ihmiset loukkaantuivat Akin vitseistä niin syvästi, että osa heistä on uhannut perhettä jopa tappoviesteillä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Rita vertaa tilannetta omiin lapsuudenkokemuksiinsa, jolloin hän joutui katsomaan vierestä isänsä väkivaltaista käytöstä. Ritan mukaan Akin sanomiset eivät ole lähelläkään oikeasti loukkaavaa ja vaarallista toimintaa.

– Kun mietin omaa lapsuuttani ja perhe-elämää… kun on oikeasti kokenut sellaista, että minun isäni on täysi alkoholisti, joka on hakannut minun äitiäni. Ja jos hän halusi seksiä, niin äidiltä ei todellakaan kysytty lupaa, Rita avautuu.

Rita kertoo paenneensa lapsena isäänsä ja kuvailee tämän olleen ”todella huono isä ja mieshahmo”.

– Hän on kohdellut naisia kuin sontaa, Rita täsmentää.

Nykypäivän keskustelukulttuuriin Rita toivoisi aiempaa enemmän sitä, että asioita osattaisiin katsoa eri perspektiiveistä. Hänen mielestään Akin sanomiset eivät olleet kyseisen kohun mittaluokan arvoisia.

– Sitä oli aika huuli pyöreänä, että voiko tällaisesta tulla tällainen sota? Rita summaa.

Lue myös:

Rita Niemi-Manninen julkaisi raastavan kirjoituksen – avasi tuntojaan kohun keskellä: ”Helvetin paha olla”

Tappouhkauksia saanut Aki Manninen murtui kyyneliin tv:ssä – ”Minulla ei ole kuin tyttö ja vaimo, joiden takia jaksan elää”

Kohun keskelle joutunut Aki Manninen kritisoi rajusti feministejä: ”Se oli heidän puolelta miesvihaa minua kohtaan”