Selviytyjät-sarjan myötä kohun keskelle joutunut hyvinvointivalmentaja Aki Manninen nähdään vieraana Aki Linnanahde Talk Show -lähetyksessä. He puivat lähetyksessä kaksi viikkoa sitten alkanutta kohua, minkä seuraksena Akia on ehditty syyttää julkisuudessa muun muassa naisvihaajaksi.

– Onko hyvää vai huonoa julkisuutta? Mun mielestä on vain julkisuutta. Jos seisot sanojen takana ja et tee kenellekään mitään pahaa, niin se on sama, mitä julkisuutta se on, Aki Manninen kertoo lähetyksessä.

Aki ei osannut odottaa, että hänen lausunnoistaan syntyisi valtava paskamyrsky, minkä seurauksena hänen perheensä saisi lukuisia tappouhkauksia.

– Paskamyrsky tuli mitättömästä lausunnosta. Jos maailma menee tällaiseen malliin, niin mitä reality-ohjelmissa uskaltaa enää puhua. Se ei ole enää tosi-tv:tä tai viihdettä, jos sä et väritä sitä yhtään. Vanilja ei kiinnosta ketään, Aki toteaa.

– En halua kenellekään mitään muuta kuin hyvää. Kun heitän reality-viitan päälle ja hyppään asemiin tekemään viihdettä, syntyy kielikuviani, jotka eivät satuta ketään. Ne ymmärretään helposti tässä harhaanjohtavassa maailmassa väärin.

Aki kokee seisovansa edelleen jokaisen sanan takana, mitä hän sanoi sarjan kuvauksissa. Hän peräänkuuluttaa tuotantoyhtiön vastuuta suuressa kohussa.

– Mitä he haluavat päästää ulos ja miten se leikataan? Minun jaksosta piti leikata draamaa. Kukaan ei uskonut, että minä lähden kolmannessa jaksossa, niin totta kai piti saada tuotannolta väriä ja draamaa.

Aki myöntää, että hänelle tuli suurena yllätyksenä feminismikulttuuri ja se, miten feministit yrittävät saada ääntään kuuluviin väärällä tavalla.

– Oikea tapa oli konkreettiset ja todelliset toimenpiteet. Sitä kautta he saisivat äänensä kuuluviin ja yrittäisivät etsiä avaimia ongelmiin, eivätkä lähtisi lynkkaamaan yhtä ihmistä sen takia, että hän on sanonut reality-ohjelmassa jotain väärin.

– Se oli heidän puolelta miesvihaa minua kohtaan. Miksi pitää löytää vihaa miehiä kohtaan? Mikä on ajanut heidät siihen tilanteeseen, että pitää hakea miesten sanomisista negatiivisuutta tai sitä, että mies olisi naisvihaaja. Jos minä olen se valkoinen, lihaa syövä heteromies, niin minuakin täytyy ymmärtää. Minäkin ymmärrän feministejä.

Aki ymmärtää tasa-arvon hakemisen, mutta sitä pitää hakea oikealla tavalla. Sitä on turha hakea viihteen puolelta, sillä se ei ole hyvinvointivalmentajan mukaan mitenkään mahdollista.

Hänen mukaan oikeanlainen tasa-arvo on sitä, että hänen ja Rita-vaimon kotona molemmat osapuolet tekevät kotityöt ja tekevät töitä yhteisessä yrityksessä.

– Kukaan ei ole Pekkaa parempi, hän toteaa.

– En ajattele, että mies on naisen yläpuolella. Tyttöjen kerhoon en päässyt ilman tissejä. Se oli siinä kohtaan totuus, mutta en ajatellut, että olisin heidän yläpuolella.

Lue myös:

Tappouhkauksia saanut Aki Manninen murtui kyyneliin tv:ssä: ”Minulla ei ole kuin tyttö ja vaimo, joiden takia jaksan elää”

Valavuori Live: Aki Manninen paljasti perheensä uhkailujen johtaneen toimiin: ”Olen soittanut jo tietyille henkilöille”

Kohun keskelle joutunut Aki Manninen ihmeissään Alma Hätösen käytöksestä: ”Miten toimittaja voi lynkata haastateltavan?”