Hyvinvointiyrittäjä Aki Manninen joutui hiljattain rajun some- ja mediakohun keskelle, kun hänen sanomisensa Selviytyjät Suomi -ohjelmassa tulkittiin sovinistisiksi ja naisvihamielisiksi.

Nyt Manninen kertoo tapahtumista oman näkökulmansa IL-TV:n erikoistoimittaja Susanna Päivärinnan luotsaamassa Sensuroimaton Päivärinta -keskusteluohjelmassa.

Mannisen mielestä koko tilanne sai aivan liian suuret mittasuhteet, sillä hänen mukaansa maailmassa on hyvin paljon vakavampiakin ongelmia kuin hänen huumoriksi tarkoitetut heittonsa tosi-tv-ohjelman kuvauksissa.

– Minua hävettää tulla tänne ohjelmaan (Sensuroimaton Päivärinta) kertomaan, että minua uhkaillaan somessa, Manninen kuittaa.

– Puhun todella turhasta asiasta, kun maailmalla on niin paljon suurempiakin ongelmia, kuten vakavia sairauksia, mies painottaa.

Ohjelmassa Päivärinta haluaa tietää, miltä Mannisesta on tuntunut se, että hän on kohun myötä saanut osakseen muun muassa rajua vihapuhetta ja koko perheeseen kohdistuneita tappouhkauksia.

– Ethän sinä ole teflonia. Tuntuuko pahalta? Päivärinta tiedustelee.

– Totta kai se sattui. Totta kai se sattuu vieläkin, Manninen myöntää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Aki Manninen ja hänen vaimonsa Rita Manninen ovat huolissaan tyttärensä puolesta. Kuva: AOP

Manninen murtuu kyyneliin, kun hän ajattelee perhettään, joka on joutunut kärsimään hänen sanomisistaan nousseen kohun myötä.

– Minä pyysin vaimoltani anteeksi, että minä olen perheellemme aiheuttanut sanomisillani sen, että me saamme uhkauksia. Minulla ei ole mitään muuta kuin se pieni tyttö ja vaimo, joiden takia minä jaksan elää, Manninen toteaa ääni väristen.

– Päiväkodissa tänään keskustelimme aiheesta, kun he olivat pitäneet kriisipalaverin tyttäremme Donnan takia. Että Donnalle pitää ottaa parempi turva, jos jotain käy, mies kertoo.

– Siinä kohtaa menee minun rajojeni yli. Siinä kohtaa minä olen ihan polvillani. Että kuinka paljon sitä taakkaa pitää laittaa, että tämän alle murtuu.

Manninen tuomitsee ohjelmassa ankarasti sovinismin ja naisvihan, mutta ei koe itse, että hänellä olisi mitään anteeksipyydettävää lausahduksiensa takia.

Näet Sensuroimaton Päivärinta -ohjelman jakson täällä.

Lue myös:

Valavuori Live: Aki Manninen paljasti perheensä uhkailujen johtaneen toimiin: ”Olen soittanut jo tietyille henkilöille”

Kohun keskelle joutunut Aki Manninen ihmeissään Alma Hätösen käytöksestä: ”Miten toimittaja voi lynkata haastateltavan?”

Aki Manninen esitti julkisen anteeksipyynnön Herbalistille – avautuu omasta kiusaamiskokemuksestaan: ”Minulta on lyöty taju pihalle”