Muusikko ja näyttelijä Roope Salminen julkaisi viikonloppuna Instagram-tililleen hämmentävän postauksen, jonka yhteydessä hän sanoi tarjoavansa ilmaiset keikkaliput varhaiskasvatusalan ammattilaisille.

Salmisen tuore julkaisu on herättänyt runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Monet somekäyttäjät epäilivät aluksi päivityksen olevan pelkkä vitsi.

– Jos sä olet varhaiskasvattaja tai opettaja, laita mulle aina viesti kun harkitset lipun ostamista esim Koirien keikalle. En halua että yksikään teistä maksaa penniäkään meidän flaboista, Salminen kirjoittaa julkaisussaan.

Tempaus on ilmeisesti kannanotto varhaiskasvatusalan tilannetta koskevaan keskusteluun, jota on käyty jo pidemmän aikaa julkisuudessa. Monet suomalaiset ovat sitä mieltä, etteivät tärkeässä asemassa toimivat ammattilaiset saa työstään ansaitsemaansa korvausta.

Nyt Salminen haluaa omalta osaltaan kantaa kortensa kekoon ja tukea varhaiskasvatusalan työntekijöitä ilmaisilla keikkalipuilla. Harmi vain, etteivät kaikki ole osanneet tulkita muusikkomiehen avokätistä tarjousta oikein.

Salminen onkin myöhemmin muokannut julkaisuunsa lisää tekstiä, jossa hän selventää asiaa.

– Yhteisesti kaikille jotka on laittaneet DM:ää, tää ei siis oo todellakaan mikään vitsi, Salminen painottaa.

– Pistä viestii ku oisit tulossa johonki niin jos sun somesta tai muusta näkee että puhut totta ammatistas niin no problem. Hirveesti enempään en nyt pysty, äänestän teidän asioita ajavia puolueita ja tykkäilen vakameemeistä ja jos jotain ilahduttaa meidän musa niin pystyn tarjoomaan sitäkin sentään, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kirjoituksessaan Salminen ylistää varhaiskasvatusalan henkilöstöä vuolain sanoin sekä kritisoi päättäjiä kyseisen ammattikunnan laiminlyömisestä.

– Ootte oikeesti sankareita ja sit kun teidät on kaikki poltettu loppuun niin kovaa kyytiä tulee koko yhteiskunnalle, Salminen muotoilee.

Salmisen kampanja ei onneksi ole mennyt kuuroille korville. Hän paljastaa Instagramissa, että Roope Salminen & Koirat -yhtyeen ensi kevään keikka on täyttynyt hurjaa vauhtia.

– Ei oo iso yllätys että meidän seuraavalle pk-seudun keikalle (14.4. korjaamo) on ollut isoin tunku ilmottautumisissa tälleen puol vuotta etukäteen, hän toteaa sydänemojin kera.

Myös yksityisviestejä tulvii Salmiselle tällä hetkellä runsain määrin. Salminen varoittelee, että häneltä saattaa mennä monen fanin ensimmäinen viesti ohi, sillä hänellä on viestilaatikossa yli 1000 lukematonta viestiä.

– Aion lukea ne kaikki, laulaja lupaa.

– Jos sun viestiin ei oo tullut ”seen”, en oo vielä nähnyt sitä mutta aion kyllä ja jos se jää tonne tulvaan niin voit pingata uudestaan. Teen parhaani, mulla ei oo mitään tiimiä, niiku Sanna Marin sanois, niin tässä on vaan ihminen, Salminen päättää tekstinsä viitaten pääministerin lausahdukseen muutama viikko sitten esitetyssä Vuoroin vieraissa, Maria Veitola -ohjelmassa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Artisti Evelina avaa syitä uudelle siilitukalleen – Roope Salmiselta tyhjentävä reaktio rakkaansa ulkonäköön!

Roope Salminen teki järkyttävän paljastuksen televisiossa: ”Niitä tulee joka päivä”