Tunnettu missi, malli ja somevaikuttaja Rosanna Kulju kertoo tuoreessa Instagram-postauksessaan ikävästä tilanteesta, johon joutui avauduttuaan kärsimästään terveysvaivasta.

Kulju paljasti tällä viikolla Stories-osiossaan, että häntä on viime päivinä piinannut kovat kuukautiskivut. Avautuminen poiki runsaasti yhteydenottoja, joissa yritettiin tarjota Kuljulle erilaisia syitä kivuille.

Myöhemmin Kulju kirjoitti Feed-osioonsa postauksen, jossa hän totesi suoraan yhteydenottojen ahdistavan häntä.

– Jos jokin asia täällä somessa työskennellessä suoraan sanottuna ärsyttää ja ahdistaa niin se on ehdottomasti se että sulle annetaan sellaisia vinkkejä joita et pyytänyt, Kulju aloittaa kirjoituksensa.

– Laitoin eilen illalla storyyn että on kauheat menkkakivut ekaa kertaa pitkään aikaan, tämä voi tietenkin johtua miljoonasta eri syystä ja on ihan ’normaalia’. Herään tänään inbox täynnä endometrioosiin liittyvistä artikkeleista ja ihmisten itsetekemistä diagnooseista minulle, hän jatkaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kulju ei voi ymmärtää tuntemattomien ihmisten tungettelevaa käytöstä.

– Mun mielestä tämä on todella ahdistavaa, että tuntemattomat ihmiset tekee mulle diagnooseja tietämättä taustoista yhtään mitään. Enkä tarkoita pelkästään tässä asiassa vaan tätä on tapahtunut niin monia kertoja aiemmin… Kaikista älyttömintä tämä käytös oli silloin kun mulla oli rytmihäiriötä ja mä stressaannuin todella paljon näistä viesteistä.

Kulju sanoo tajuavansa, että monet varmasti haluavat hänelle ainoastaan hyvää. Hän muistuttaa kuitenkin, että aikuisena ihmisenä osaa hakea itselleen tarvitsemaansa apua.

– Kyllä minä aikuisena ihmisenä otan yhteyttä lääkäriin jos olen huolestunut jostain terveyteen liittyvästä ja muistutuksena myös etten jaa kaikkea noin henkilökohtaista tänne someen. Tietyt asiat ei edelleenkään kuulu tänne, nainen summaa.

Kuljun rehellinen julkaisu on kerännyt runsaasti myötätuntoisia kommentteja.

– Tämä postaus on tosi tärkeä! Ja toivottavasti moni lukee sen eikä pahoita mieltään vaikka olisivat sinulle viestiä laittaneet, eräs seuraaja kommentoi.

– Just eilen tätä mietin! Hyväähän moni tarkoittaa, mut sit on nää ”ei millään pahalla, en halua pelotella” tms. asiat jotka on verhottu ystävävälliseen sävyyn. Ja jokainen aikuinen varmasti osaa kääntyä terveydenhuollon puoleen jos joku asia oikeasti mietityttää, toinen muotoilee.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Rosanna Kulju avautuu vaikeasta ajanjaksostaan: ”Maailma on heittänyt mun päälle niin paljon paskaa”

Rosanna Kulju julkaisi näyttäviä bikinikuvia ja painavan kannanoton – Erika Helin kritisoi ankarasti: ”Jutut vaihtelevat oman edun mukaan”