Salatut elämät -sarjassa Kiiran roolia näyttelevä Johanna Ruonala on viettänyt rauhallisen kesäloman. Näyttelijä paljastaa tehneensä vuoden sisällä merkittävän elämänmuutoksen, mikä on vaikuttanut hänen elämäänsä hyvin positiivisella tavalla.

Suurin muutos tapahtui, kun Ruonala päätti lopettaa alkoholin juomisen.

– Olen hurahtanut täysin alkoholittomuuteen. Tämä on minulle aivan uutta. Prosessini kautta olen ymmärtänyt, kuinka moneen asiaan alkoholi liittyy sekä arjessa että juhlassa, Ruonala kertoo Metropolille.

– Meidän yhteiskunnassamme on hyvin tavallista ottaa viinilasi siellä täällä. Minäkin olen aikaisemmin ajatellut, että esimerkiksi lomalla on kiva juoda vähän viiniä. Mutta nyt olen pystynyt viettämään kesälomaani täysin uudenlaisella energialla, kun en ole juonut ollenkaan, nainen iloitsee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Ruonalalle suurimmat syyt jättää alkoholi pois elämästä liittyvät terveyteen ja ympäristöön.

– Itse näen, että alkoholi on hirveän suuri terveysriski ja yhteiskunnallinen rasite. Alkoholista tulee myös ympäristöhaittoja, joten tämä on minun tapani osallistua ainakin osittain tähän isoon, globaaliin ilmastokriisiin, Ruonala painottaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Alkoholittomuuden lisäksi Ruonala on viime aikoina keskittynyt ottamaan elämässään hyvin rauhallisesti. Hän on kesälomallaan ensimmäistä kertaa ikinä ”vain löhöillyt”, kuten hän itse kuvailee.

– Minulla on takana ihanan rauhallinen kesäloma. Olen ottanut aivan todella easysti, mikä on myös minulle todella uutta.

– Päätin, että nyt on minun aikani levätä ja löysätä. Päivät ovat kuluneet erittäin leppoisasti, Ruonala hymyilee.

Lue myös:

Johanna Ruonala paljastaa, kuinka onnistui nappaamaan halutun Salkkarit-roolin – ”Tuntui, että lahjat menivät hukkaan”

Pete Lattu avautuu Salkkarit-kuvausten suurimmista haasteista – yksi asia kaikista vaikeinta: ”Jatkuvasti kaikenlaisia häiriöitä”