Salatut elämät -suosikkisarjassa jo vuosia näytellyt Sami Uotila nähdään toimittaja Maria Veitolan luotsaaman Yökylässä Maria Veitola -ohjelman tuoreella kaudella. Ohjelma alkaa MTV3-kanavalla ja Katsomossa 2. helmikuuta.

Jaksossa Uotila avaa hänen ja puolisonsa Kerttu Rissasen yhteisen kodin ovet Veitolan lisäksi koko kotikatsomolle. Uotila on tunnettu siitä, että hän pysyttelee julkisuudessa usein hyvin vaitonaisena yksityiselämästään, joten osallistuminen Yökylässä-ohjelmaan oli miehelle suuri päätös.

– Pohdin ohjelmaan lähtemistä pitkään. Lopulta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että tämän kautta voisimme Kertun kanssa näyttää, että millaista arkemme todellisuudessa on. Suuri ikäeromme kun on usein ihmisille eräänlainen hämmästyksen kohde, niin nyt voimme ohjelman kautta kertoa, ettei se ole tämän kummallisempaa, Uotila avaa Metropolille Salkkareiden pressitilaisuudessa.

– Yksityiselämästä raportointi ei ole koskaan oikein ollut minun juttuni, eikä se ole edelleenkään. Uskon, että tulen pitämään kohtuullisen hyvin kiinni yksityisyydestäni myös ohjelman jälkeen, hän lisää.

Vaikka tilanne oli monella tapaa jännittävä, jäi kokemuksesta Uotilalle silti oikein hyvä mieli.

– Maria oli aivan ihana! Minä itse olin ensimmäisenä päivänä jotenkin todella sähköjänis, mikä jälkikäteen ajateltuna oli hieman yllättävää. Mutta itse kokemus oli upea.

– Toki nämä ovat valintoja, että näyttääkö sitä vain sellaista mukavaa fasaadia vai ei. Minä nostin tietoisesti esille myös vähän ristiriitaisia asioita. Ei nyt mitään kauhean mullistavaa, mutta puhuin asioista ja ilmiöistä, jotka voivat herättää mielipiteitä. Ajattelin, että sitähän varten siellä ohjelmassa ollaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Kun tosi-tv-ohjelmat aikoinaan rantautuivat Suomeen, suhtautui Uotila niihin hyvin kriittisesti.

– Minulla oli sellainen tunne, että nyt tehdään televisiota, jossa tuotanto voittaa sillä, että esiintyjille ei makseta. Ja siis alunperinhän tosi-tv-ohjelmat syntyivät juuri tästä ajatuksesta, että miksi maksaa esiintyjille, kun he ovat niin julkisuudennälkäisiä, että tulevat ilmaiseksikin. Vastustin ja vierastin aluksi tätä kuviota, näyttelijä myöntää.

– Nykyisin ajattelen, että annetaan kaikkien kukkien kukkia. Tosi-tv-ohjelmilla on oma paikkansa, ja myös Suomessa ohjelmien ympärille on muodostunut puhtaasti oma genrensä, mikä on mielestäni ok.

– Minä itse en varmasti ole mitään tosi-tv-ohjelman a-kastia. Mutta kyllä minua niihin aina välillä pyydetään. Jos äkkiseltään mietin, niin kolmesta formaatista olen nyt kieltäytynyt erinäisistä syistä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Hiljattain somessa ja mediassa lähti kiertämään valheellinen tieto siitä, että Uotila olisi syksyllä täyttänyt 50 vuotta. Todellisuudessa Uotila kuitenkin täyttää pian jo 52 vuotta.

Suomalaisia hämmentänyt väärinkäsitys syntyi siitä, kun Uotila matkasi lokakuussa Rissasen ja pariskunnan yhteisten ystävien kanssa Ibizalle juhlimaan 50-vuotisbileitään.

– Tarkoitukseni oli viettää viisikymppisiäni jo vuonna 2021 eli silloin, kun oikeasti täytin 50. Mutta koska korona, en pystynyt enkä halunnut tuolloin juhlia, Uotila selventää.

– Jonkin ajan päästä tajusin, että nythän minä voin valjastaa juhlimatta jääneet viisikymppiseni ikään kuin tekosyyksi sille, että voimme lähteä ystävieni kanssa ulkomaille juhlimaan. En sitten jaksanut enää lähteä korjaamaan sitä, että olin todellisuudessa jo vähän vanhempi kuin 50, hän jatkaa.

Juhlat Ibizan lämmössä olivat Uotilan sanojen mukaan ikimuistoiset.

– Jo ylipäätään se, että niin moni ystävä pääsi paikan päälle etelän kohteeseen oli huikeaa! Ja kun näki, että kaikki rakkaat ihmiset hymyilivät ja olivat onnellisia – se tuntui niin upealta, mies iloitsee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Eräs puoli Uotilassa on suurelle yleisölle jäänyt kokonaan tuntemattomaksi. Salkkarit-tähti nimittäin harrastaa vapaa-ajallaan roolipelejä.

– Olin pitkään kaappinörtti, Uotila tokaisee nauraen.

– Kiinnostus roolipelejä kohtaan syntyi minulla aikoinaan siitä, että rakastan tarinoita. Tarinat olivat myös syy siihen, miksi nuorena hakeuduin näyttelijäntöiden pariin. Minä tykkään kertoa tarinoita muille. Roolipeleissä on paljon tätä samaa. Ne ovat eräänlainen pelin ja leikin muoto, jossa jokainen pelaaja saa toimia tarinankertojana.

– Pelaamme kavereideni kanssa noin kahden viikon välein. Myös tänään on peli, Uotila paljastaa.

Lue myös:

Kerttu Rissanen keskellä vaikeaa sairastelukierrettä – puoliso Sami Uotilalla tärkeä rooli: ”Hän on jaksanut kiukutteluitani”

Sami Uotila ymmärsi erään merkittävän asian ystävänsä hautajaisissa – päätti tehdä radikaalin elämänmuutoksen: ”En meinannut mahtua paitaani”