Salatut elämät -sarjasta koko Suomelle tunnetuksi tullut näyttelijä Sami Uotila täytti viime vuonna 50 vuotta. Hyvässä kunnossa oleva Uotila näyttää paljon ikäistään nuoremmalta. Hän itse kertoo salaisuutensa olevan geenien lisäksi leikkisä mieli ja pohjaton uteliaisuus ympärillä olevaa maailmaa kohtaan.

– Olen suunnattoman kiinnostunut asioista ja ihmisistä ympärilläni. Toki nuorekkuuteeni vaikuttaa myös fyysinen kunto. Minulle on tärkeää olla sellaisessa kunnossa, että dynamiikka ja vitaliteetti säilyvät, Uotila toteaa iloisesti Metropolille.

– Fyysinen kunto auttaa myös hirveästi henkisessä jaksamisessa ja oikeastaan kaikessa muussakin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Liikuntaa hyvin nuoresta iästä asti harrastanut Uotila on kerran elämässään päästänyt itsensä huonoon kuntoon. Hän työskenteli tuolloin Helsingin kaupunginteatterissa ja omien sanojensa mukaan ”löi pariksi vuodeksi kaiken liikunnan stopille”.

– Pikkuhiljaa aloin huomaamaan, etten voinut kovin hyvin. Hetkellisesti minulle tuli rento olo, mutta sitten paino alkoi nousemaan rajusti. Tämä ei tuntunut hyvältä, Uotila muistelee.

Näyttelijä havahtui tilanteeseensa erään ystävänsä hautajaisissa.

– Istuin sohvalla ja yksi tuttu, jota en ollut nähnyt pitkään aikaan koputti olalleni ja sanoi: ”Sami, mitä täällä on tapahtunut?” Katsoin itseäni ja puseroni napit olivat aivan kissanviiksillä. En meinannut mahtua paitaani. Silloin päätin, että nyt tämä saa loppua.

– Muutoksen tekeminen ei ollut helppoa. Se vaati paljon. Mutta minä haluan tuntea, että jaksan tehdä asioita. Olen tyytyväinen, että pystyin tekemään muutoksen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Loppuvuodesta 2021 Uotila sai ikäväkseen kokea, miltä tuntuu olla kunnolla kipeä. Hän sairasti kumppaninsa, näyttelijä Kerttu Rissasen kanssa samanaikaisesti koronan. Lievänä sairastetusta taudista selviytyminen meni Uotilan mielestä ”loppujen lopuksi ihan ok”, mutta kokemus oli siitä huolimatta rankka.

– Tuntui, että korona kävi kolistelemassa eri päivinä eri puolilla kehoa. Välillä se oli keuhkoissa ja välillä jaloissa. Erikoisia vaivoja tuntui siellä täällä, Uotila avaa.

– Olin todella kiitollinen, että minulla oli kaksi rokotusta. Minusta se on hurja tauti. Aistin, että sen kanssa olisi voinut käydä ikävästi, jos siitä olisi saanut vahvemman version.

– Joulu ja uusivuosi olivat niin kutsuttua ”himahommaa”. Sinänsä ikimuistoiset juhlapyhät. Tuli oltua sisällä karanteenissa 10 päivää. Ainakin sai hengata kotona kunnolla, näyttelijä naurahtaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tällä hetkellä Uotila kokee olevansa onnellinen, kun saa poikkeuksellisen joululoman jälkeen jatkaa töitään unelmatyöpaikassaan Salkkareissa. Uotila on ollut sarjassa mukana nyt yhdeksän vuotta putkeen, mutta ei pelkää kyllästyvänsä pestiinsä vielä pitkään aikaan.

– Minulla on todella kiinnostava roolihahmo, mikä pitää mielenkiintoa yllä. Salatut elämät on myös työpaikkana äärimmäisen kiva, Uotila sanoo hymyillen.

– Lisäksi uskon innostukseeni vaikuttavan puhdas kiinnostukseni näyttelijäntyötä kohtaan. Tavoitteeni on saada joka kerta kohtauksesta irti enemmän kuin mitä pelkkä teksti kertoo. Ei niin, että alkaisin aivan överisti kikkailemaan, mutta pilkettä silmäkulmassa on aina hyvä olla. Se tuo kohtaukseen täysin uudenlaista, välillä yllättävääkin syvyyttä, mies kiteyttää.

Lue myös:

Kerttu Rissanen poseeraa harvinaisessa yhteiskuvassa Sami-rakkaansa kanssa – kertaa kuluneen vuoden kohokohtia: ”Onnea, kiirettä ja väsymystä”

Salkkarit-tähti Sami Uotila kommentoi vihdoin 25 vuoden ikäeroa Kerttu-rakkaseensa – ”Voin nyt vähän avata tätä”