Kyläkauppias Sampo Kaulanen avautuu raivoisasti median tavasta uutisoida kyläkauppiaan jakamista osingoista.

Aiemmin uutisoitiin Kaulasen jakavan 100 000 euron osingot. Uutisointi linkittyi vahvasti myös Kaulasen Ylläksellä sijaitsevan Jounin Kaupan saamaan samansuuruiseen Business Finlandin koronatukeen.

Kaulanen julkaisi Instagramin Stories-osiossa varsin kiihtyneen kannanoton asian uutisointiin.

– En pysty uskomaan, että joudun perustelemaan näitä. Minulla on perhe ruokittavana ja lainoja lyhennettävänä, ja on tässä putiikissa muitakin omistajia kuin meikäläinen.

– Tuloveroja maksettiin 100 tonnia ja 1,2 miljoonaa palkkoihin. Koronasta huolimatta en ole investoinut koskaan näin paljon, riskillä vedetään, kyläkauppias kertaa.

Kaulasen mielestä osinkojen nostamisesta tehdään mediassa synti. Hän kertoo videolla tehneensä vuosia työtä, jotta osinkoja olisi edes mahdollista nostaa.

– Onneksi on räävitty kymmennen vuotta, että on jotakin mitä nostaa osinkoina ja sitten lehdistö haluaa tehdä siitä jonkun käänteentekevän jutun.

– Vittu, saatte raiskata mut vaikka päivänvalossa tonne pusikkoon, en nöyrry tollaiseen Jättäkää minut rauhaan, Sampo uhoaa videolla.

Kaulanen työllistää pohjoisen pienessä kunnassa paljon ihmisiä ja toteaa videolla keskittyvänsä kaikesta huolimatta tulevaan kauteen ja säilyttämään ihmisten työpaikat.

Kuvakaappaus Instagram @kaulasam

Jounin Kauppa on Kolarin Äkäslompolon kylässä sijaitseva K-Market-ketjuun kuuluva kauppa. 2 000 neliömetrin kokoinen K-Market on pinta-alaltaan Suomen suurin.

Lue myös:

Sampo Kaulanen avautuu vakavista masennuskausistaan: ”Itsemurha on käynyt mielessä”

Sampo Kaulanen kaipaa Minttu-vaimoa: ”Ihan saatanallinen ikävä”