Parhaillaan telkkareissa pyörivän Diili-ohjelman tuoreessa jaksossa nähdään hämmentävä tilanne, kun yksi osallistujista kohtelee toista kilpailijaa poikkeuksellisen epäkohteliaasti. Varkautelainen kiinteistöalan yrittäjä, kirjailija ja toimitusjohtaja Janne, 40, osoittaa turhautumista kuopiolaista kryptosijoittajaa Viliä, 22, kohtaan, joka ei osaa käyttää Windows-tietokonetta.

Kauppias Sampo Kaulanen nousi aikoinaan suomalaisten tietoisuuteen Diili-ohjelman kautta. Nyt Kaulanen kommentoi Diilin uusimpia jaksoja omalla Facebook-tilillään. Hän kertoo olevansa pölmistynyt Jannen käytöksestä Viliä kohtaan.

Kaulasen mukaan Diili on muutenkin vuosien varrella muuttunut suuresti. Kun hän itse vuonna 2010 osallistui ohjelmaan, luotsasi sarjaa tunnettu liikemies Hjallis Harkimo. Nykyisin Diilin puikoissa toimii sarjayrittäjä ja mediapersoona Jaajo Linnonmaa.

– Diiliä kattoessani pistin merkille että kyllä se työelämän muutos näkkyy nuissa viiheohjelmissaki, Kaulanen aloittaa kirjoituksensa.

– Hjalliksen aikana olis mono heilunu jos tiimikaveria oisit kohellu samallalailla miten Janne kohteli joukkuetoveria. Nyt siinä selvittiin pienillä toruilla koska pittäähän se suvaita, hän jatkaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Myös Diili-osallistujien pukeutuminen ihmetyttää Kaulasta.

– Mie muistan ko Hjalliksen neuvonantaja tuli johtoryhmään ilman kravattia niin melkonen läksytys tuli. Se oli pomon yksinoikeus näemmä. Nyt ko kattoo tämän päivän johtoryhmää niin siellä olhaan lippikset ja hupparit päällä, mies pamauttaa.

Tekstinsä päätteeksi Kaulanen myöntää tuntevansa olonsa hieman vanhanaikaiseksi.

– Ei siinä. Aika aikaansa ja huomaa miten tässä on ite ihan parru, hän tokaisee itkunauruemojin kera.

– Mut hauskoja havaintoja miten tuo ”gumbaijjaa” meininki on yleistyny.

Sampo Kaulanen löysi Diili-ohjelman kuvauksissa vaimonsa Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasen. Pariskunnalla on yksi yhteinen tytär. Molemmilla on lapsia myös aiemmista suhteistaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Sampo Kaulasen perheen lomamatka sai karmean päätöksen – Minttu-vaimo ja Baba-tytär kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan: ”Olemme jumissa täällä”

Tällaista on Sampo ja Minttu Kaulasen uusperheen arki – epätavallinen ratkaisu hämmentää ulkopuolisia: ”Kokevat sen vastuun välttelynä”