Pääministeri Sanna Marin (sd) on kerännyt sosiaalisessa mediassa runsaasti kritiikkiä sen jälkeen, kun hän sunnuntaina 27. marraskuuta vastasi toimittajien kysymyksiin pääministerin kyselytunnilla. Haastattelussa Marin totesi, ettei käytä somekuvissaan lainkaan kasvojen piirteitä muokkaavia filttereitä.

Marinin kommentit koskien kuvanmuokkausta ovat herättäneet runsaasti närää suomalaisten keskuudessa. Erityisesti Twitterissä ihmiset ovat aktivoituneet Marinin kritisoinnissa. Monien Twitter-käyttäjien mielestä Marin valehtelee sanoessaan, että hänen kaikki selfie-kuvat olisivat täysin luonnollisia.

Esimerkiksi alla näkyvää kuvaa on nostettu paljon Twitterissä ja arvioitu, että kuvaa olisi muokattu kovin ottein.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myös Marinin viime viikolla lentokoneesta lisäämä otos on saanut osakseen voimakasta arvostelua.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nyt Marin on jälleen matkustanut ulkomaille, sillä hänen on määrä tavata sekä Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern että Australian pääministeri Anthony Albanes. Marinin reissu alkaa tänään tiistaina (29.11.) Uudesta-Seelanista ja jatkuu myöhemmin Australiaan. Kyseessä on valtioneuvoston mukaan ensimmäinen Suomen pääministerin vierailu kumpaankin maahan.

Ilmeisesti kritiikki pääministeriä kohtaan on tavoittanut reissun päällä olevan Marinin, sillä hän vaikuttaa muuttaneen somekäytöstään heti kohun jälkeen. Marin julkaisi tuttuun tapaan hehkeän selfie-kuvan lentokoneesta, mutta tällä kertaa näyttää siltä, että hän on jättänyt kuvasta suosiolla ylimääräiset filtterit ja ehostukset pois.

Marinin tuore selfie löytyy hänen Instagram-tilinsä Stories-osiostaan, jossa se näkyy vuorokauden ajan. Luonnollisessa kuvassa Marin poseeraa iloinen hymy kasvoillaan, ja hänen meikitön ihonsa hehkuu kauniisti.

– Huomenta! Yö meni matkustaessa. Nukuin ja katsoin uuden Top Gunin. Kohta laskeudutaan Singaporeen. Siitä vielä matkaa Uuteen-Seelantiin, Marin kirjoitti yllättävän päivityksensä ohessa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Sanna Marin täytti 37 vuotta – julkaisi näyttävän synttärikuvan, joka sai julkkisystävät ja somekansan villiksi!

Tätä tissikuvaa pääministeri Sanna Marin pyytää anteeksi – ”Minusta se ei ole asiallinen”