Tunnettu tosi-tv-kasvo ja yrittäjä Jasmine Tukiainen menehtyi traagisesti viime vuonna 11. elokuuta. Tukiainen oli kuollessaan vain 32-vuotias.

Jasmine Tukiainen on julkisuudesta tutun Johanna Tukiaisen sisko. Jasminen ja Johannan Julia-sisko kuoli vuonna 2013 diabeteksen komplikaatioihin vain 30-vuotiaana.

Jasminen reilun vuoden takainen kuolema järkytti syvästi koko Suomea. Nyt Jasminen menehtymisen taustoista on paljastunut kammottavia yksityiskohtia Ruotsin Solnan käräjäoikeudessa, jossa tapausta parhaillaan tutkitaan. Asiasta uutisoi Seiska-lehti.

Jasmine Tukiaisen entinen poikaystävänsä on saanut syytteen itsemurhaan yllyttämisestä.

Ruotsalaiskäräjien asiakirjojen mukaan Jasminen ex-kumppani oli lähettänyt 6. elokuuta Jasminelle jäätävän sähköpostiviestin. Jasmine oli tätä ennen osana sähköpostivaihtoa kirjoittanut exälleen, että ”sano, mitä haluat, ja lupaan tehdä sen”.

– Hyppää junan eteen. Ystävällisin terveisin (syytetyn nimi), ex-poikaystävä oli vastannut.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Syytteestä selviää, että Jasmine oli lähettänyt kuvakaappauksen exänsä viestistä ystävilleen ja veljelleen Joel Tukiaiselle. Hän oli myös aiemmin lähettänyt ystävilleen viestejä miehen huolestuttavasta käytöksestä.

– Minun pitää päästä eroon hänestä. Hän on sairaampi kuin mitä luulin. Hän on suorastaan paha ihminen, Jasmine oli kirjoittanut viestissään.

Lopulta Jasmine yritti itsemurhaa samana päivänä exänsä viestin vastaanottamisesta. Ennen yritystään Jasmine oli vastannut miehelle seuraavasti:

– Tuntuu, että pidän lupaukseni toiveesi toteuttamisesta. Niin huonoksi tilanne meni tänään. Toivoit, että hyppäisin junan eteen, ja minä taistelen, etten tekisi sitä. En tule tekemään sitä! Mutta makasin junan raiteilla jonkun aikaa sitten. Kun sinä olit löytänyt uuden.

Jasmine joutui itsemurhayrityksensä jälkeen siaraalaan. Hän nukkui pois sairaalassa perheensä ympäröimänä viisi päivää tapahtuneen jälkeen.

Esitutkinnassa Jasminen ex-poikaystävä kiisti syyllistyneensä rikokeen, mutta myönsi olleensa yhteydessä Jasmineen sähköpostitse. Syyttäjän mukaan miehen toiminta kuitenkin täyttää selkeästi rikoksen tunnusmerkit. Syyttäjä vaatii miehelle kolmesta kuuteen kuukauteen ehdollista vankeutta.

Itsemurhaan kehottaminen on ollut rangaistava teko Ruotsissa 1. toukokuuta 2021 alkaen.

Lähde: Seiska

Lue myös:

Seiska: Jasmine Tukiaisen, 32, kuolemasta on käynnistynyt poliisitutkinta

Seiska: Johanna Tukiainen muistelee kuollutta Jasmine-siskoaan – ”Hän oli hyvä ihminen”