Pääministeri Sanna Marinin bileilta on herättänyt keskustelua Suomen lisäksi maailmalla, sillä hän suuntasi viime lauantaina miehensä Markus Räikkösen kanssa yöelämään, vaikka oli altistunut koronalle.

Keskustelupalstoilla hämmennystä on herättänyt myös pääministerin juhlaseurue. Seiska paljastaa, että Sanna viihtyi yöelämässä Miss Suomi -kisoista tutun somevaikuttajan ja mallin Sabina Särkän, laulaja Tuure Boeliuksen ja kuvaaja Janita Aution kanssa.

Sanna Marin otti kantaa koronatoimintaansa ja pahoitteli tapahtunutta Facebookissa.

– Lauantai-iltana valtiosihteerini soitti minulle eduskunnan työpuhelimeen ja kertoi ministeri Pekka Haaviston koronatartunnasta. Samalla hän kertoi, ettei asiasta koidu erityisiä toimenpiteitä, eikä ministereitä aseteta karanteeniin, koska kaikilla on kaksi rokotetta ja täysi rokotesuoja, Marin kirjoittaa Facebookissa.

– En kyseenalaistanut saamaani tietoa, koska THL on antanut vastaavan ohjeistuksen kansalaisille. Mikäli on saanut kaksi rokotetta, altistuneita ei lähtökohtaisesti määrätä testiin tai karanteeniin. Olen siis lauantaina ymmärtänyt, että valtioneuvoston jäsenten työt jatkuvat normaalisti, ellei terveysviranomainen toisin ohjeista.

Sanna Marinin mukaan valtioneuvoston työpuhelimeen saapunut poikkeava tieto tavoitti hänet vasta sunnuntaina. Hän hakeutui välittömästi ohjeistuksen mukaan koronatestiin, jonka tulos oli negatiivinen.

– Minulla ei ollut lauantai-iltana valtioneuvoston puhelinta mukana, vaan eduskunnan työpuhelin, jota pääasiassa käytän työtehtävien hoitoon. Minut tavoittaa aina puhelimella ja niin tavoitti tälläkin kertaa. Minun olisi pitänyt lauantai-iltana käyttää parempaa harkintaa ja tarkistaa saamani ohjeistus vielä toiseen kertaan. Siitä, etten ymmärtänyt näin toimia, olen todella pahoillani.

Lähde: Seiska

Lue myös:

IL: Sanna Marin kommentoi yhteiskuvaa kaksoismurhaajan kanssa: ”Minulta pyydetään usein yhteiskuvia”

Sanna Marin biletti Helsingin yössä – jätti pääministerille välttämättömän puhelimen kotiin