Pääministeri Sanna Marinin baarireissu nousi otsikoihin, kun Seiska uutisoi Marinin juhlineen lauantaina Helsinkiläisessä ravintolassa pilkkuun asti, vaikka hän sai illan aikana tiedon mahdollisesta altistumisestaan koronalle.

Lauantai-iltana kerrottiin ulkoministeri Pekka Haaviston positiivisesta koronatestistä. Sekä Marin, että Haavisto olivat perjantaina paikalla muun muassa valtioneuvoston kokouksissa, joten pääministeri oli ollut lähikontaktissa koronaan sairastuneen kanssa.

Iltalehden tietojen mukaan valtioneuvoston turvallisuusyksikkö yritti tavoittaa valtioneuvoston jäseniä lauantai-iltana tekstiviesteillä, joissa kerrottiin Haaviston tartunnasta ja kehotettiin hakeutumaan koronatestiin.

Marin myönsi Iltalehdelle, ettei hänellä ollut baarissa mukanaan valtioneuvoston puhelinta, johon valtioneuvoston ilmoitukset, kutsut ja hälytykset lähetetään ja joka tulisi olla aina mukana ja käyttövalmiudessa.

Tieto Haaviston koronatartunnasta kuitenkin tavoitti Marinin lauantaina baari-illan aikana, kun valtiosihteeri soitti Marinin mukana olleeseen eduskunnan puhelimeen.

Marin kertoi Iltalehdelle saaneensa tuolloin tiedon, ettei ministereitä aseteta karanteeniin, koska kaikilla on kaksi koronarokotetta. Niinpä Marin jatkoi baari-iltaa lähes aamuneljään asti.

– En ole osannut sitä kyseenalaistaa, koska samankaltainen toimintamalli on myös yleisesti kansalaisten osalta käytössä, Marin kommentoi Iltalehdelle.

Pääministeri kävi sunnuntaina koronatestissä, jonka tulos oli negatiivinen. Tästä huolimatta hän jää varotoimena pois myös itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalveluksesta. Nyt ihmetelläänkin sitä, miksi pääministeri jatkoi juhlimista baarissa vaikka tiesi altistuneensa, mutta jäi pois itsenäisyyspäivän ohjelmasta.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

Sanna Marin juhli yhdessä kaksoismurhaajan kanssa – katso kuva!

Eeva: Sanna Marin paljasti työnsä varjopuolen – vaikuttaa jopa vapaa-aikaan – ”Se on vain kestettävä”