Rap-artisti Nikke Ankara, oikealta nimeltään Niiles Hiirola, 30, kommentoi nyt ensimmäistä kertaa julkisuudessa maaliskuussa 2020 saamaansa seksuaalirikostuomiota. Ankara julkaisi Instagram-tilillään avoimen kirjoituksen, jossa pyytää tekoaan anteeksi muun muassa uhrilta.

– Olen pitkään kerännyt rohkeutta, ja koen, että olen viimein valmis ottamaan puheeksi toissakeväisen oikeusjuttuni. En ole aikaisemmin puhunut asiasta julkisesti, koska olen rehellisesti pelännyt puhua siitä, ja olen ollut niin paskana koko jutusta, että en ole uskaltanut. Koen, että viimeistään nyt julkinen anteeksipyyntö ja ulostulo on paikallaan. Ennen kaikkea haluan pyytää julkisesti anteeksi häneltä, jota asia koskee, sillä se on vähintä mitä hän ansaitsee, Hiirola kirjoittaa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Hiirolan noin kaksi vuotta sitten pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja nyt hän käy kirjoituksessaan läpi myös tuomioon johtaneita tapahtumia.

– Muutama vuosi sitten olin Ravintola Kaivohuoneella viettämässä iltaa ja jossain vaiheessa törmäsimme ja aloimme jutella. Kun olimme keskustelleet hetken aikaa, niin minun aloitteestani olen taluttanut hänet syrjemmälle, miesten WC-tiloihin. Siellä aloimme pussailla ja tulkitsin tilanteen täysin väärin. Tilanne oli hetken päästä ohi ja lähdimme omiin porukoihimme jatkamaan iltaa. En ollut ymmärtänyt lainkaan, miten traumaattinen hetki tapahtunut oli ollut hänelle.

– Olen todella pahoillani, että hän on joutunut kokemaan jotain noin ahdistavaa minun toimestani, sillä kenenkään ei tulisi kokea mitään tuollaista. Sen hetkinen käyttäytymiseni oksettaa minua itseänikin. Olen sittemmin joutunut kyseenalaistamaan itsessäni kaiken: käytöksen, mielen ja ylipäätään, minkälainen ihminen olen. En ole koskaan ollut näin paskana ja olen itkenyt asiaa kokonaisia päiviä, mutta sen olen käytökselläni ansainnut.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hiirola kertoo kirjoituksessaan myös vaikeuksistaan työskennellä musiikin parissa tuomionsa jälkeen.

– Ihmiset eivät ymmärrettävistä syistä halua liittää itseään minuun. Tapahtuneen jälkeen on ollut tosi vaikeaa julkaista musiikkia, tai päivittää edes somea. Olen ajatellut, että ihmiset pitävät minua varmasti ihan hirviönä. Olenkin siksi pitänyt hiljaiseloa ja keskittynyt muihin juttuihin, kuin musiikin julkaisemiseen.

Hän painottaa, etteivät ne ihmiset, joiden kanssa on työskennellyt oikeusjutun aikana tai tuomionsa jälkeen missään nimessä hyväksy tai tue hänen tuomioonsa johtanutta käytöstään.

– Kaikkien kanssa olen keskustellut asiasta vakavasti, ja hylkäämisen, tai ulossulkemisen sijasta olen saanut heiltä vielä mahdollisuuden näyttää, että pystyn parempaan. Tästä olen todella kiitollinen.

– Toivottavasti muutkin ihmiset ymmärtäisivät, että minussa on muutakin, kuin tämä elämäni pahin munaus. Kaikesta opitaan, mutta tällaisia asioita ei kenenkään tulisi oppia kantapään kautta, vaan joku järki pitää olla tyhmänkin päässä. En ole mitään muuta elämässäni katunut niin paljon, kuin tätä.

Kirjoituksessaan Hiirola pyytääkin anteeksi myös kuulijoiltaan ja yhteistyökumppaneiltaan sekä kaikilta kenen kanssa on työskennellyt.

– Ja ennen kaikkea häneltä, jota tämä ikävä asia henkilökohtaisesti koskee. Toivottavasti tämä vilpitön anteeksipyyntöni hänet tavoittaa.

– Näiden ajatusten kirjoittamiseen ja julkaisemiseen meni näin kauan, sillä joskus rohkeuden kerääminen kestää.

Lue myös:

Räppäri Nikke Ankaraa syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon: ”Uskon, että oikeus tapahtuu”