Syöpää sairastavan ja julkisuudesta kokonaan vetäytyneen Prinsessa Catherinen, eli Kate Middletonin rooli Britannian kuninkaallisessa perheessä voi muuttua huomattavasti tulevaisuudessa.

Kate on ollut poissa julkisuuden valokeilasta ja kuninkaallisista työtehtävistään tammikuussa saadun syöpädiagnoosin jälkeen. Syövän tyyppi ei ole tiedossa, mutta se löydettiin hänelle tehdyn vatsaleikkauksen yhteydessä tammikuussa. Kate tiedotti syövästään maaliskuussa julkisesti.

Vaikka Walesin prinsessa parantuisikin, hänen roolinsa kuninkaallisessa hovissa näyttää tulevaisuudessa hyvin erilaiselta syöpädiagnoosin ja -hoidon jälkeen.

Kate ei todennäköisesti enää koskaan palaa siihen rooliin, jossa ihmiset tottuivat näkemään hänet aiemmin. Us Weeklylle kommentoinut sisäpiiriläinen kertoo, että prinsessa arvioi uudelleen rooliaan ja sitä, miten ja missä määrin hän aikoo tehdä paluun kuninkaallisiin työtehtäviinsä. Sairausloman päättymisestä ei ole vielä saatu tietoa julkisuuteen, mutta mediassa on puhuttu 2024 loppuvuodesta.

Katen ja kuninkaallisen perheen fanit ovat ilmaisseet sosiaalisessa mediassa kaipaavansa prinsessaa tämän loistaessa poissaolollaan edustustehtävistä.

Lähde: Stara