Fitness-kaunotar ja yrittäjä Sofia Belórf kertoo Metropolin videoblogissa kokevansa somekiusaamista ulkonäkönsä ja elämäntyylinsä takia.

– Olen alkanut tekemään jo 19-vuotiaana julkisia töitä, kun voitin Miss Helsinki -kilpailun. Silloin minusta tuli julkinen arvostelun kohde. Jos osallistuu kauneuskilpailuihin, on todella julkista riistaa ja ulkonäköä arvostellaan, Sofia sanoo.

– Kohdallani kiusaaminen on tapahtunut sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla. En ole koskaan ollut tavallisissa töissä, joten en ole koskaan kokenut työpaikkakiusaamista.

Somekiusaaminen oli rajua, kun hän eli parisuhteessa Katiska-vyyhdin pääsyytetyn Niko Ranta-ahon kanssa. Pariskunta nautti luksuselämästä Espanjassa.

– Siihen liittyvistä asioista joillekin ihmisille on tullut selkeästi päähänpinttymiä. Sitä ei haluta nähdä, että olen ollut hänen tyttöystävänsä, vaan ihan kuin olisin ollut hänen maksullinen seuralainen. Siellä on muutamat henkilöt, jotka jaksavat jauhaa tästä samasta asiasta.

Kiusaaminen tapahtuu Sofian mukaan usein anonyymeilla profiileilla.

– Tuntuu, että viestien takana on aina sama henkilö, joka tekee uusia profiileita. Silloin tuntuu, että tämä menee vähän sairaaksi.

Katso Sofian videoblogi täältä.

Lue myös:

Sofia Belórfia kiusattiin rajusti jo ala-asteella: ”Kuviani revittiin ja naamani päälle piirrettiin kuvioita”