Diili-ohjelman voittajana koko Suomen tietoisuuteen ponnahtanut 29-vuotias Sointu Borg avautuu kohtaamastaan kriisistä omalla Instagram-tilillään.

Borg on julkaissut itsestään näyttävän kuvan, jonka yhteydessä hän kertoo kärsineensä muutamia vuosia sitten yllättäen ikäkriisistä.

– Onko sulla välillä olo, että oot kaikkia muita jäljessä? ⁣Borg aloittaa postauksensa.

– Entä ootko välillä joutunu pakokauhun valtaan ja ajatellut, että oot tehnyt elämässäs aivan vääriä valintoja ja elämä ei näytä yhtään siltä, miltä kuvittelit et se näyttäis tässä iässä?⁣ Ootko 20-35 vuotias?⁣ hän jatkaa tiedusteluaan.

Borgilla on antaa järkeenkäypä selitys hänen edellä mainitsemilleen tuntemuksille.

– Ootko ikinä kuullut termiä “quarter life crisis”? ⁣Jos et, niin puhutaan siis neljännesvuosisatakriisistä. Meikäläiselle se pamahti niskaan 25-vuotiaana aivan jäätävänä.⁣ Lamauttavan jäätävänä, nainen toteaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Borg kertoo, että Wikipedian mukaan neljännesvuosisatakriisi on kriisi, johon kuuluu ahdistusta elämän suuntaan ja laatuun liittyen. Kriisi ilmenee ihmisellä usein 20-30 vuoden iässä.

– Ahdistuksesi onkin siis aika universaalia. Syksyn ja kevään puheiden jälkeen moni nuori on tullu avautumaan ja kyselemään juurikin näistä aiheista. Monella on ikäkriisejä jo parikymppisenä, vaikka elämä on vasta edessä. Me parjatut milleniaalit kärsitään monet kroonisesta riittämättömyyden tunteesta tän valintoja pullollaan olevan maailman pyörteissä.⁣

Julkaisunsa yhteydessä Borg listaa omia oivalluksiaan, joita hän suosittelee pitämään mielessä, kun ahdistus ottaa vallan.

Borgin listalta löytyvät muun muassa seuraavat ajatukset:

– Elämä ei tule koskaan valmiiksi⁣.

– 30-40 vuotias ihminen ei ole välttämättä vielä edes elämänsä puolivälissä, aikaa on⁣.

– Kolmekymppisenä ei tarvi omistaa omistusasuntoa, olla naimisissa, lisääntyä tai olla korkeasti koulutettu. Näitä kaikkia ehtii myöhemminkin, jos edellisiä elementtejä edes haluaa elämäänsä.⁣ Hyvän elämän voi elää ilmankin.

– Naurat kriiseilyllesi eläkeiässä⁣.

Lue myös:

Sointu Borg vastaanottaa huolestuneita viestejä seuraajiltaan – tiukka vastaus takaisin: ”Olisi tyhmä veto, että jäisin kotiin makaamaan”

Sointu Borg paljastaa seksikkyyden ja juhlimisen olleen liikaa ex-miehille – ”Mua on sheimattu aiemmissa suhteissa”