Tunnettu yrittäjä ja somevaikuttaja Sointu Borg julkaisi syyskuun alussa esikoiskirjansa Röyhkeästi rohkeaKuinkahaistattaa asialliset vitut?. Teos on saanut runsaasti huomiota mediassa, sillä kirjassa Borg muun muassa teki rajuja paljastuksia entisestä työnantajastaan, mediapersoona Jaajo Linnonmaasta.

Borgia on kirjan tiimoilta haastateltu useaan otteeseen eri medioihin. Nyt Borg kertoo omalla Instagram-tilillään asiasta, joka häntä on haastatteluissa jäänyt häiritsemään.

Borg tunnustaa avoimesti joutuneensa kriisiin toimittajien kysymysten vuoksi. Kysymykset ovat koskeneet Borgin näyttävää ulkonäköä ja rohkeaa someantia.

– Mua on jääny vaivaan yks toimittajien kysymä kysymys. Sitä kysyttiin useammassa haastiksessa, kun kirja tuli ulos, Borg kirjoittaa postauksensa yhteydessä.

– Puhun kirjassa avoimesti kateudesta, kateudesta mitä some on mussa laukassu. Käsittelen sitä olotilaa, kun tuntuu että kaikki muut täällä elää parasta elämäänsä, paitsi minä. Tiiätte, mistä puhun. Riittämättömyyden ja huonommuuden tunteesta, hän pohjustaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Borg on tunnettu siitä, että hän julkaisee aktiivisesti itsestään näyttäviä otoksia, joissa hän poseeraa hyvin naisellisena ja huoliteltuna.

– Haastiksissa multa kysyttiin usein täysin aiheellisesti, että kun myönnän somen olevan tietyllä asteella toksinen paikka (tiedän, ylikulutettu termi) ja herättävän käyttäjissään ahdistusta, niin miksi tuen tätä ilmiötä julkasemalla täällä siloteltua materiaalia ja oman elämäni kohokohtia. Että enkö ole itse asiassa osa itse ongelmaa? Borg sanoo.

Kysymykset ovat tehneet Borgin ahdistuneeksi.

– Noiden kysymysten jälkeen oon ollu somen kaa jotenkin jumissa. Ylimiettiny kaikkee, vaikkapa et onko tää kuva tässä liian keinotekonen ja onko mulla tässäkin jotenkin meikkiä liikaa naamarissa, hän tunnustaa.

– Toisaalta halusin ikuistaa ton hetken, kun fiilis oli hyvä, ammattilainen taiko kauniin lopputuloksen ja tunsin itteni kauniiks. Se tuntu kivalta.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lopulta Borg päätti olla välittämättä arvostelusta. Tekstissään hän korostaa sitä, kuinka ei voi suojella kaikkia seuraajiaan epämiellyttäviltä tunteilta.

– Tänään aamulla mua alko vituttaa tää jumi. Päätin, etten yksinkertaisesti voi alkaa tunteen päivittäistä syyllisyyttä siitä, millanen materiaali on mulle mieluista. En jaksa alkaa joka kuvan kohdalla pohtimaan, että resonoikohan tääkin otos vastapuolella väärällä tavalla, Borg lataa.

– Jos joku saa aidosti pahan mielen mun julkaisuista, niin tällä käyttäjällä on täysi oikeus unfollata meikäläistä ja ennen kaikkea kontrolloida sitä, mitä hän feedissään näkee, hän tokaisee.

– Se, että julkaisen rakennettujakin setuppeja, ei tarkota etten tiedostais läntisten kauneusihanteiden ja konsumerismin haitallisuutta. Ne ei sulje toisiaan pois.

Borg kokee olevansa tyytyväinen siihen miltä näyttää, eikä hän aio muuttaa ulkonäköään muiden ihmisten vuoksi.

– Haluan ilmaista itseäni näin ja piste. Mulla on oma tapa kanavoida naiseuttani ja tällä tyylillä oon vetäny viimeset 12 vuotta. En aio guilt tripata asialla itteeni enempää. Älä sinäkään.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Sointu Borg myöntää saaneensa rajua palautetta kirjastaan – ”Raskaat pari päivää ollut”

Näin Jaajo Linnonmaa vastaa Sointu Borgin kirjaväitteisiin – rehellinen tilitys julki: ”Lopputulos harmittaa minuakin”