Diili-ohjelman voittajana suomalaisille tunnetuksi tullut Sointu Borg on tunnettu näyttävästä tyylistään ja rohkeista kannanotoistaan.

Eilen sunnuntaina (22.5.) Borg avasi Instagram-tilillään sanallisen arkkunsa naisista, jotka elävät kumppaniensa rahoilla. Borgin mielestä tämän päivän modernin naisen ei kannata ripustautua mieheensä, vaan tienata itse omat rahansa.

– ”Haluan taloudellisesti menestyneen miehen.” Onko edellisessä mindsetissa jotain väärää? Ei sinänsä, mutta saatat elää itsepetoksessa, Borg lataa heti postauksensa alussa.

– Vanha kansa sen jo sanoi: ”se kenen leipää syöt, sen lauluja laulat”. Se kenellä on raha, on valta. Suhteeseen, jossa mies kustantaa kaiken, muodostuu ajan myötä valtavääristymä, hän jatkaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Borg sanoo pistäneensä merkille joidenkin ihmisten peittelevän sitä, että jahtaavat varakkaiden miesten tarjoamaa ylellistä elämäntyyliä.

– Koitamme kääntää miesten kustantamat reissut ja laukut jonkin sortin voimaantumiseksi, jopa itsenäisyydeksi. Newsflash tilanteessa, jossa asetat itsesi tietynlaiseen vaihtokauppa-asetelmaan, et todellisuudessa omaa juurikaan mitään valtaa, päinvastoin. Annat valtasi pois.

Kauneuden hyödyntämisessä ei Borgin mielestä ole mitään pahaa, mutta tapa saattaa vuosien saatossa asettaa naisen kiperään tilanteeseen.

– Kaikki vanhenemme ja rypistymme ajan myötä. Mikä siis estää sen, että sinua ei tulevaisuudessa vaihdeta nuorempaan malliin? Mikäli teet itsestäsi hyödykkeen, on sinun hyväksyttävä se tosiasia, että uusia tuotteita asetetaan näytille viikottain, sillä uusia painoeriä ilmestyy markkinoille jatkuvasti. Lopulta päädyt hävikkiin tai ale-koriin, hän tokaisee.

– Elättäjän löytäminen itselleen ei ole ”power move”, vaikka haluaisitkin itsellesi tämän ajatuksen myydä. Jos todella janoat tietynlaista korkealuokkaista elämäntyyliä, todellinen power move on rakentaa sellainen itse.

Miesten rahojen perässä juokseminen on Borgin mukaan kaukana naisten voimaantumisesta.

– Päästät itsesi liian vähällä ja aliarvioit oman todellisen potentiaalisi. Koet, että omat korttisi eivät riitä ja pakkomielle päästä pelaamaan tiettyihin pöytiin syövyttää mielesi ja kehityksesi, Borg alleviivaa.

– Todellista voimaa on, että rakennat oman elämäsi itse. Elämän, jossa sinua ei voida kontrolloida, syyllistää tai korvata uudella ja nuoremmalla painoerällä. Elämä, joka on 100% sinun, hän summaa.

Kirjoituksensa lopuksi Borg painottaa, ettei kirjoituksessaan ota kantaa kotiäitiyteen. Hänen mielestään ei myöskään ole huono asia, jos nainen omaa menestyneen kumppanin.

Borgin julkaisu on kerännyt hurjan määrän tykkäyksiä ja kehuja. Yksi kommentoijista on menestyneen yrityksen kumppaninsa Aki Mannisen kanssa luonut Rita Niemi-Manninen, joka ylistää Borgia vuolain sanoin.

– Ai nam! Se on Sointu just näin. Ja ite diggailen että ollaan puolison kanssa rakennettu yhdessä business. Se on aika ajoin haastavaa mutta hirveän antoisaa myös. Parasta olla oman puolison kanssa samalla viivalla, 50/50 valta on parhautta parisuhteessa. Kiitos todella hyvästä tekstistä, Rita kirjoittaa.

Lue myös:

Räppärin kanssa seurusteleva Sointu Borg teki yllättävän paljastuksen: ”Enää ei hässitä parkkipaikoilla”

Sointu Borg kertoo avoimesti menneisyydestään – itsetunto painettiin todella alas: ”Puhun ensimmäistä kertaa asiasta ääneen sen oikeilla nimillä”