Suosittu bloggaaja Anna Pastak joutui tällä viikolla valtavan kohun keskelle, kun hän kertoi omalla Instagram-tilillään matkustaneensa perheineen pitkälle matkalle etelän lämpöön.

Pastak osasi odottaa reissunsa herättävän voimakkaita tunteita ihmisissä, joten hän kehotti jo etukäteen seuraajiaan lopettamaan hänen seuraamisensa, jos matkakuvat ärsyttävät.

– Palmujen alla kunnes pakkaset on ohi. Ainakin seuraavan kuukauden ajan kuvamateriaali tulee olemaan aika erilaisista maisemista kuin yleensä, ja ymmärrän sen monia ärsyttävän. Silloin oikea valinta on painaa Unfollow, ja jatkaa muiden syötteiden parissa, Pastak kirjoittaa julkaisussaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kohun mittasuhteet olivat lopulta kuitenkin hyvin paljon suuremmat, kuin mitä Pastak oli alunperin kuvitellut. Hän on kerännyt netissä runsaasti kritiikkiä ihmisiltä, joiden mielestä poikkeustilan aikana ei ole sopivaa matkustella.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Yksi kritisoijista on bloggaaja Karoliina Pentikäinen, joka kommentoi Pastakin ulkomaanmatkaa Kolmistaan-blogissaan.

– Olen todella hämmentynyt, että päätit lennättää perheesi etelän lämpöön, Pentikäinen toteaa tekstissään.

– Luin perusteesi aikaisemmin Instagramistasi: Kerroit, että matkaatte vastuullisesti ja pidätte karanteenin. Se on tietysti hienoa, mutta et taida ymmärtää koronaa ja rajoitusten taustaa. Luuletko, että karanteeni tai edes testit suojaa teitä koronalta? hän kysyy.

Pentikäisen mukaan pelkkä seuraamisen lopettaminen Instagramissa ei vaikuta tilanteeseen millään tavalla.

– Voi kun asia olisi niin yksinkertaista. Kyse ei ole ärsytyksestä, eikä sinun somestasi. Koronarajoitukset ja -suositukset ovat nimenomaa tehohoitopaikkojen, eli ihmishenkien, suojaamiseksi, Pentikäinen lataa.

Pian Pastak vastasikin Pentikäisen tekstiin omassa Mungolife-blogissaan. Hän kertoo matkan Arabiemiraatteihin olleen paras vaihtoehto hänen lapsensa terveyden kannalta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Pastakin lapsella on ilmennyt terveysongelmia liittyen kylmyyteen.

– Istuimme tammikuussa miettimässä miehen kanssa tilannetta, kun selkeäksi kävi, että kylmässä oleminen, vaikka missä varusteissa, aiheutti ongelmia. Sääennusteet jatkui samanlaisena niin pitkälle kuin näkyi ja pohdimme mitä tehdä. Lämpimään lähteminen tuntui ainoalta vaihtoehdolta, jossa ei tarvinnut pelätä sairaalareissuja, Pastak avaa.

– Tiesin, että tämän reissun alku menee jonkin sortin somekriisin parissa. En toki osannut olettaa mittasuhteita laisinkaan. En olettanut, että istun illalla tekemässä rikosilmoitusta. Mutta toisaalta. Lapsi on kipittänyt ja leikkinyt ulkona kolme päivää ja voinut paremmin kuin viikkoihin, Pastak kirjoittaa.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

Sara Sieppi avautuu terveysongelmistaan Iholla-sarjassa – kärsii sydänvaivoista: ”Kuinka piippuun olen saanut itseni?”

Seiska: Shirly Karvinen ja Sanni pussailivat avoimesti helsinkiläisravintolassa – ”Vahvaa tunnetta ilmassa”