Erika Vikman avaa rakkaushistoriansa saloja perjantain Vain elämää -jaksossa.

Erika Vikman kruunattiin tangokuningattareksi kesällä 2016. Sen jälkeen hän on luonut nahkansa uudelleen ja tehnyt näyttävän valtauksen kotimaisen discopopin saralla. Hänen Syntisten pöytä -hittiään on striimattu musiikkipalvelu Spotifyssa lähes 10 miljoonaa kertaa.

Vain elämää -jaksossaan Erika puhuu aiheesta, joka on ollut vahvasti läsnä hänen uransa eri vaiheissa: suhteestaan 50 vuotta vanhempaan iskelmälegenda Dannyyn. Erikan ja Dannyn romanssi alkoi vuonna 2016.

Meille syntyi omalaatuinen suhde. Tavallaan se perustui työhön ja mentorointiin. Minua kiinnosti tarinat Dannyn uran varrelta, millaista oli olla artisti eri vuosikymmenillä. Siinä on ollut paljon kerrottavaa. Sitten siinä tapahtui niin, että rakastuin tähän ihmiseen. Se yllätti todella paljon, koska ikäeroa on jonkin verran. Mielestäni kaikki asiat, jotka liittyvät tunteisiin, niitä ei tarvitse selittää tai järkeillä, Erika kertoo.

Danny ja Erika ovat yhtä läheisiä, vaikka heidän romanttinen suhteensa onkin jo historiaa.

Danny rakensi kanssani peruspohjaa alkaneelle uralleni, jota loimme yhdessä. Danny on seurannut uraani ylpeästi, mikä on todella hienoa.

Pete Parkkonen uskoo Erikan ja Dannyn saaneen lokaa niskaansa suhteensa takia. Hänen mielestään on kuitenkin upeaa, miten tiukasti kaksikko piti kiinni rakkaudestaan kaikesta huolimatta.

Erika myöntää suhteen paljastumisen olleen raskasta aikaa.

Olin juuri tullut tangokuningattareksi, ja siitä alkoi oikea urani. Lehdet olivat huomanneet minun ja Dannyn yhteistyön, ja meitä alettiin jahdata. Siinä vaiheessa olimme jo ehtineet rakastua. Ihmisten on vaikea nähdä sitä, koska kyseessä on vanha legenda ja nuori kaunis nainen. Siinä oli ajatus, että mitä toinen hyötyy toisesta. Ei ajateltu, että kahden ihmisen sielut kohtasivat. Minua pelotti, mitä tapahtuu asian tultua julki.

Lopulta yhteinen lomamatka paljasti suhteen koko Suomelle. Sen jälkeen Erikasta tuli lehtien kohujulkkis.

Meitä seurattiin eräälle ulkomaanmatkalle, ja meistä saatiin oikein hienot kuvat uima-altaalla. Juorulehden kannessa oli kuva, joka ei jättänyt ainakaan mitään epäilyksiä. Sitten kaikki kääntyi ylösalaisin, eikä minua pidetty enää tangokuningattarena ja artistina, vaan minua pidettiin Dannyn tyttöystävänä ja ystävättärenä.

Erikan mukaan ihmisten ennakkoluulojen kohtaaminen oli ajoittain rankkaa.

Jos menimme yhdessä vaikka Prismaan, ihmiset saattoivat naureskella.

Yona on tuntenut Erikan muutaman vuoden ajan, ja he ovat keskustelleet elämän eri käänteistä yhdessä. Laulajat ovat keskustelleet myös Erikan ja Dannyn suhteesta.

Minulle on tullut aina todella selväksi, että ne tunteet ovat aitoja ja syviä, Yona sanoo.

Vain elämää Nelosella ja Ruudussa perjantaisin klo 20.