Vuoden 2008 Miss Suomi -kilpailun ensimmäinen perintöprinsessa Susanna Juntunen kertoi vuonna 2020 sairastuneensa kohdunkaulansyöpään.

Juntusen onneksi syöpä löydettiin ajoissa, ja se saatiin leikattua pois.

Nyt Juntunen on julkaissut omalle Instagram-tililleen pysäyttävän päivityksen, josta selviää, että hän on joutunut kohdunpoistoleikkaukseen. Operaatio on seurausta sairastetusta syövästä.

Postauksessaan Juntunen näyttää videon kera yksityiskohtia hänen matkastaan kotoa leikkaussaliin ja leikkaussalista takaisin kotiin. Videon oheen hän on lisännyt tekstin, jossa puhuu avoimesti leikkauspäivänä kokemistaan tuntemuksistaan.

– Oli pitkä ja jännittävä päivä – kohdunpoistoleikkaus. Tämä leikkaus oli ehkä henkisesti raskain. Tuntuu niin uskomattomalta. Jotain olennaista vietiin pois, Juntunen kirjoittaa pitkässä tekstissään.

Juntunen paljastaa pelänneensä, että hänelle jäisi leikkauksesta pysyviä haittoja.

– Leikkaus tehtiin nukutuksessa tähystämällä ja se meni onneksi hyvin, hän iloitsee.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Kokemus oli kuitenkin varsin ikävä, eikä kaikki sujunut suunnitelmien mukaan.

– Kivut ja paine vatsassa leikkauksen jälkeen olivat aivan jäätävät ja illalla yksi leikkaushaavoista alkoi vuotamaan. Lopulta haava uudelleen tikattiin kiinni paikallispuudutuksessa.

Juntunen kertoo olleensa ulkoisesti rauhallinen mutta sisäisesti ”lähellä paniikkia”.

Illalla nainen pääsi kipulääkkeiden kera nukkumaan omaan sänkyynsä. Hän uskoo vahvasti toipuvansa operaatiosta nopeasti.

– Nyt takana on kuitenkin hyvin nukuttu yö ja jalkaankin on palannut tunto. Kipulääkkeiden voimin edelleen eteenpäin! Kyllä täältä noustaan taas – pikku hiljaa palautuen!

Koskettavassa julkaisussaan Juntunen myös kiittää lämpimästi häntä hoitanutta sairaalahenkilökuntaa.

– Kiitos TYKS Naistenklinikka. Teet arvokasta ja hienoa työtä, Juntunen kirjoittaa.

– Jokainen kohtaamani ihminen oli ihana ja lämmin, vaikka resurssipula on jäätävä tällä hetkellä. Teette parhaanne! hän summa sydänemojien kera.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Syövän selättänyt Susanna Juntunen jakoi suru-uutisen: ”Raskaus on keskeytetty”

Ex-missi Susanna Juntunen sai hyviä uutisia syöpäleikkauksestaan: ”Tämä erä on voitettu!”