Huippusuositussa Syke-sarjassa nähtiin viime tuotantokaudella ensimmäinen miesten välinen romanssi Valtteri Lehtisen näyttelemän Leevin sekä Akseli Koukin näyttelemän Santerin välillä. Valtteri kertoo, että hän on saanut aiheesta pelkästään positiivista palautetta. 

– Paljon on tullut sellaista palautetta, että on ihanaa nähdä suosikkisarjassa vihdoin vähemmistöä edustavia hahmoja, joiden tarina ei ole pelkästään seksuaalisuutta. He ovat kokonaisia, samaistuttavia hahmoja, ja seksuaalisuus on vain pieni siivu sitä, Valtteri kertoo Metropolille Sykkeen 12. kauden pressitilaisuudessa. 

Tarinan näytteleminen on tuntunut nuoresta näyttelijästä hyvin luontevalta. Hän paljastaa, että on myös itse parisuhteessa tällä hetkellä miehen kanssa. 

– Olemme olleet yhdessä noin vuoden verran liukuvasti, hän työskentelee eri alalla. Olen aiemmin seurustellut naisen kanssa, mutta nyt kumppanini on mies. En halua sillä tavalla lokeroida seksuaalisuuttani. 

 Kohtelias ja ystävällinen näyttelijä on sanojensa mukaan herkkä ihastumaan. 

– Monesti näen ihmisissä paljon hyvää ja potentiaalia. Pidän ihmisiä kiinnostavina. Ennen kaikkea arvostan ihmisessä aurinkoisuutta ja valoa, elämänmyönteisyyttä. Sellaisen haluan kumppaniksi. Negatiiviset ihmiset jäävät aina vain kavereiksi. 

”Meissä on paljon samaa”

Valtterin roolihahmo Leevi on kiltti ja tunnollinen. Näyttelijä kertoo myös itse olevansa samanlainen.

– Meissä on todella paljon samaa luonteessa. Se onkin helpottanut roolin tekemistä.

– Toki meissä on myös eroja, Leevi on tilannetajuton, saattaa olla hölmö ja suorasukainen. Itse olen tunnollisuuden ja kiltteyden lisäksi aika hyvä lukemaan tilannetta ja ihmisiä. 

”En kaipaa lomaa”

Tuleva kesä menee Valtterilla pääsääntöisesti töiden parissa. Hän on mukana Turun Samppalinnan kesäteatterin Mielensäpahoittaja-musikaalissa.

– En edes kaipaa lomaa. Työni on niin nautinnollista, että en tarvitse siitä taukoa. 

– Kesäteatteriaika on ihanaa! Harjoittelukausi on tiivis, mutta kun esitykset alkavat niin päivät ovat vapaata aikaa. Iltapäivästä mennään teatterille, illalla on esitys ja sitten voikin mennä jokilaivoille kavereiden kanssa loppuiltaa viettämään. Se ei ole kuormittavaa vaan mahtavaa, nuori näyttelijä hymyilee. 

Lue myös:

Esko Kovero joutui tiukan haasteen eteen Salatut elämät -sarjan kuvauksissa: ”Me olimme pakotettuja tähän järjestelyyn”

Johanna Ruonala paljastaa, kuinka onnistui nappaamaan halutun Salkkarit-roolin – ”Tuntui, että lahjat menivät hukkaan”