Viime viikon keskiviikkona 25. tammikuuta vietettiin rakastetun Salatut elämät -sarjan 24-vuotissyntymäpäivää. Näyttelijä Esko Kovero on kuluneiden vuosien sisällä onnistunut tekemään ennennäkemätöntä historiaa Suomen tv-maailmassa, sillä hän on ollut mukana sarjassa aina sen ensimmäisestä tuotantokaudesta lähtien.

Kovero esittää ohjelmassa Ismo Laitela -nimistä roolihahmoa, jonka ensiesiintyminen tapahtui sarjan toisessa jaksossa vuonna 1999. Laitelan hahmo on kerännyt suomalaisten keskuudessa runsaasti suosiota, ja monien on varmasti vaikea kuvitella Salkkareita ilman Ismoa.

– Kyllä me jotain olemme oikein tehneet, kun sarja edelleen pyörii telkkareissa, ja nyt onnistuimme hankkimaan vielä uuden jatkosopimuksenkin, Kovero toteaa iloisena Metropolille Salkkareiden pressitilaisuudessa.

Salattujen elämien menestyksen perustana on Koveron mukaan sarjan työryhmän luja ammattitaito sekä hyvä ja lämmin yhteishenki.

– Yhteen hiileen puhaltaminen näkyy mielestäni lopputuloksessa kaikin puolin, hän painottaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Tällä hetkellä lukuisia Salkkarit-faneja askarruttaa polttava kysymys siitä, kuinka pitkään 64:n vuoden ikään ehtinyt Kovero edelleen aikoo ohjelmassa jatkaa. Tähän Koverolla on onneksi antaa lohdullinen vastaus.

– Jossain vaiheessa tavattiin sanoa, että: ”Elvis has left the building (suom. Elvis on jättänyt rakennuksen)”. Nyt minä voisin todeta, että ”Ismo doesn’t leave the building (suom. Ismo ei jätä rakennusta)”, Kovero paljastaa ja nauraa päälle.

– Ei minulla vielä ole hinkua eläkkeelle, vaikka ikä antaisikin periksi. Salkkarit on minulle parasta sudokua mitä voi olla. Ja golfiakaan en ole toistaiseksi ajatellut ruveta harrastamaan. Sen aika on sitten eläkepäivillä, näyttelijä hymyilee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Kovero iloitsee avoimesti siitä, että on saanut pysyä hyvässä kunnossa ja terveenä. Myöskään koronaviruksen aiheuttamaa tautia hän ei ole tietääkseen vielä kertaakaan sairastanut.

– Toki aina on pieni pelko perseessä, että milloin se iskee ja miten pahana. Mutta päivä kerrallaan tässä elellään ja yritetään mennä rennosti eteenpäin.

Yksi tärkeimpiä harrastuksia Koverolle on kalastus omalla mökillä, ja tällä hetkellä mies haaveilee siitä, että pääsisi säiden salliessa käymään kevätpilkillä.

– Se on sellaista minun terapiaani, hän avaa.

Kevätjäillä täytyy kuitenkin olla äärimmäisen varovainen, jotta ei putoa jään läpi hyiseen veteen.

– Minulla on sellainen sauva, jolla kolkuttelen ja varmistan, että jää on tarpeeksi paksua. Lisäksi liikun aina tutuissa maastoissa, enkä mene koskaan virtaaviin paikkoihin, Kovero alleviivaa.

– Jos kaikesta huolimatta pilkkireikää kairatessani huomaan, että jää onkin liian ohutta, lähden varovasti takaisin tulosuuntaan. Onneksi minulla on tietysti naskalit aina mukanani, ja ylläni minulla on pilkkihaalari, joka kelluu, mies summaa.

Lue myös:

Salatut elämät -tähti Esko Kovero on ollut kihloissa jo 40 vuotta puolisonsa kanssa – ”Ei siinä silloin suoranaisesti rukkasia tullut”

Näyttelijälegenda Esko Kovero paljastaa asian, joka saa hänet ahdistumaan – jyrähtää vakavasta aiheesta: ”Emmekö me ihmiset ikinä opi?”