Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Kerttu Rissanen on kamppaillut viime vuosina pahojen terveyshaasteiden kanssa. Rissanen on kärsinyt muun muassa vakavasta raudanpuutoksesta ja suolisto-ongelmista.

Viime syksynä Rissaselle tehtiin kolmas rautainfuusio eli suonensisäinen rautahoito, joka nostaa kehon rauta-arvoja nopeasti. Tämän jälkeen hänen vointinsa on ollut aiempaa parempi.

Nyt Rissasella on jälleen huonoja uutisia jaettavanaan. Hän kertoo omalla Instagram-tilillään kärsineensä viime aikoina taas voimakkaasta väsymyksestä, huimauksesta sekä pahoinvoinnista, ja nyt syy oireisiin on selvinnyt. Rissasen rauta-arvot ovat laskeneet uudestaan hälyttävän matalalle.

Rissanen sanoo Instagramin Stories-osiossa käyneensä mittauttamassa ferritiiniarvonsa lääkärillä ”vain varmuuden vuoksi”. Ikäväksi yllätykseksi Rissasen arvo oli 9 µg/l.

Matala ferritiini eli alle 20 µg/l kertoo raudanpuutteesta, ja tällöin on olemassa anemian uhka (lähde: Mehiläinen.fi).

– Toi 9 ei oo mikään mun matalin arvo edes (valitettavasti) mikä ollu mutta olin kyl tosi yllättyny et miten se on voinu taas laskea käytännössä nolliin näin lyhyessä ajassa, Rissanen kirjoittaa Stories-osiossaan.

– Olin siis viime vuoden loppusyksystä kolmannessa rautainfuusiossa, jonka jälkeen ferritiini oli noussut 68 (mul ei oo koskaan aiemmin edes noussut noin ylös), hän tarkentaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Terveellisiä elämäntapoja noudattavana ihmisenä Rissanen ei ymmärrä, mistä hänen alhaiset rauta-arvonsa voisivat johtua.

– Multa on viel tutkittu koko suolisto ja ei löytynyt mitään ja nyt oon vielä yrittänyt syödä rautapitoisemmin ja ollu käytössä toisinaan rautavalmiste ja spirulina. Siis alkaa tuntua, että mulla vaan on joku raudan imeytymishäiriö, että se ei vaan pysy kehossa.

– Turhauttaa!

Kurjan tilanteen keskellä Rissanen yrittää silti pysyä mahdollisimman myönteisenä.

– Siis kiva, että selvis mistä nää oireet taas johtuu kun pelkäsin, että nyt on jotain uutta kun en ajatellut, että rauta-arvot olis taas näin nopee romahtanut, Rissanen toteaa.

– Mut toisaalta kyl tosi turhauttavaa, että taas sama homma eikä tiedä miten tässä pitäis toimia ja raudanpuutosoireet ollut tosiaan nyt melko voimakkaita lähiaikoina, niin vaikuttaa kyl paljon yleiseen jaksamiseen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Huomenna Rissasen on tarkoitus keskustella lääkärin kanssa, jolloin hän saa lisätietoa siitä, mitä hänen kannattaisi tehdä.

Valitettavasti raudanpuutos ei kuitenkaan ole Rissasen ainoa terveyshuoli tällä hetkellä.

– Hain myös äsken antibioottitipan, koska silmäluomeni on tulehtunut, hän paljastaa.

Lue myös:

Sami Uotila avautuu kokemastaan mustasukkaisuudesta – järkyttyi Kerttu Rissasen saamista iskuyrityksistä

Kerttu Rissanen, 27, ja Sami Uotila, 52, avautuvat suuresta ikäerostaan – alussa suhde hämmensi: ”Tämä ei tule tapahtumaan”