Miss Suomi -kilpailusta tunnetuksi tullut sometähti ja malli Erika Helin näyttelee uudessa, kansainvälisessä The Creeps -elokuvassa, joka kuvattiin tänä keväänä Suomessa.

Elokuvassa näyttelee Helinin lisäksi muita suomalaisia tähtiä, mutta myös kansainvälisiä kuuluisuuksia, kuten legendaarisista Highlander-elokuvista tuttu Christopher Lambert ja Chris Cavalier.

Elokuvan kuvaukset alkoivat maaliskuussa Vuokatissa ja nyt Helin on kotiutunut noin kuukauden mittaiselta kuvausreissulta Maltalle, missä on asunut viime syksystä lähtien. Helin kertoo Metropolille kuvauksien sujuneen hyvin ja näytteleminen yhdessä Hollywood-tähtien kanssa meni hänen mukaansa paremmin kuin hän oli kuvitellut.

– Ennen kuin pääsin kuvauspaikalle minua jännitti paljon. Mietin, että pärjäänkö kielitaidollisesti, riittävätkö omat kykyni kaikkeen. Pian nämä huolet osoittautuivat kuitenkin turhaksi, Helin iloitsee.

– Chris ja Christopher olivat molemmat todella mukavia, samoin suomalainen vastanäyttelijäni Kheba Touray, joka auttoi minua näyttelemisessä ja antoi tärkeitä vinkkejä. Ei ollut mitään väliä, vaikka muut näyttelijät olivatkin kokeneita tähtiä, sillä koko ilmapiiri tuotannossa oli hyvin rento ja anteeksiantavainen. Ei tarvinnut pelätä, että mokaisi, hän kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Helinin mielestä oli mielenkiintoista päästä näkemään, kuinka elokuvat syntyivät.

– Kun kuvattiin yhtä kohtausta, kuvattiin kymmenen kertaa yhdestä suunnasta ja kymmenen toisesta suunnasta. Tämä oli minulle täysin uusi juttu ja oli upeaa huomata, kuinka kuvausryhmä puhalsi yhteen hiileen ja toimi tehokkaasti yhdessä.

Helin kuvailee jättäneensä kuukauden kestäneet kuvaukset haikein mielin.

– Minulla on kaikkensa antanut olo. Meillä oli uskomattoman hyvä meininki ja oli todella haikeaa lähteä Vuokatista. Pieni itkukin siinä tuli, Helin myöntää.

– Tämä oli sen verran hieno kokemus, että haluaisin kyllä mielelläni tehdä leffoja myös tulevaisuudessa, hän summaa.

Lue myös:

Erika Helin nappasi elokuvaroolin Hollywood-tähtien tähdittämästä elokuvasta: ”Kiljuin onnesta, kun sain tietää saaneeni roolin”

Erika Helin paljastaa podcastissa OnlyFans-työnsä haittapuolia: ”Joku halusi ostaa mun kotiosoitteen”

Erika Helin on kokenut olonsa yksinäiseksi Maltalla – ”Olen monesti soittanut itkien Suomeen”