Huippukokki Tomi Björck on käynyt lukuisat kerrat Hong Kongissa, joten hän jos kuka osaa kertoa tästä iehtovasta miljoonakaupungista parhaat ravintolavinkit.
Tässä Tomi Björckin top 5 ravintolavinkit Hong Kongiin.

1. Ronin


Tarjoilee japanilaista hyvistä raaka-aineista tehtyä ruokaa. Rento ja tyylikäs ilmapiiri. Ravintolasta on pakko varata pöytä etukäteen. Hyvä hinta-laatusuhde.

2. Ho Lee Fook


Nimestä huolimatta erittäin kova mesta, modernia honkkareiden ruokaa. Tasapainottelee Kiina-Taiwan akselilla, mutta mukana kivan tyylikkäästi länsimaalaisia elementtejä. Katu-uskottavan oloinen ja tyylikäs paikka. Pöytävaraus kannattaa hankkia etukäteen. lan kwai wan, kiireisellä alueella. Hyvän hintainen Hong Kongin hintatasoon nähden.

3. Joel Robuchon


Melko kallis, mutta sen arvoista. Yksi maailman kuuluisimpia kokkeja taikoo huikeita takuuvarmoja makuelämyksiä. Varaa pöytä baaritiskiltä ja pääset ihailemaan kun kokit laittaa maittavaa.

4. Arbor
Eric Räty. Kuva: Arbor

Suomalaisen kolmekymppisen Eric Rädyn luotsaama mesta. Eric taikoo huikeita herkkuja pienellä Suomi-twistilläkin… Kansainvälinen keittiö, lihapullia ei löydy. Juuri avannut.

5. Ritz Carlton -hotellin kaikki ravintolat ja ozone baari


Honkkareiden korkein rakennus. Jokaisessa pajassa hyvä ruoka, mutta omasta mielestä tärkein on Ozone 105. krs, kun nestehukka iskee. Huikeet näkymät ja mahtava baari. Maailmanluokan meininki.