Suomen eturivin artisteihin lukeutuva Tuure Boelius avautuu tuoreessa, toimittaja Maria Veitolan luotsaamassa Musa vai bisnes -podcastin jaksossa kokemastaan syrjinnästä musiikki-alalla.

20-vuotias Boelius on heti uransa alusta asti tuonut avoimesti esille homoseksuaalisuuttaan ja hän on puhunut aiheesta esimerkiksi omalla Youtube-kanavallaan.

Nyt Boelius ottaa rehellisesti kantaa siihen, millaista on olla homoseksuaalinen artisti tämän päivän Suomen musiikkimarkkinoilla.

– Tällä kokemuksella mitä sinulla nyt on, niin onko musiikkiala turvallinen ihmiselle, joka rikkoo normeja? Veitola kysyy podastissa.

– Ei ole. Se on todella epäreilu, vastaa Boelius suoraan.

Boeliuksen mukaan homoseksuaalisuutta pelätään edelleen Suomen musiikkialalla, ja siihen suhtaudutaan usein syrjivästi. Lisäksi Boeliusta harmittaa, että häntä painostetaan levy-yhtiön suunnalta tekemään mahdollisimman ”universaalia” musiikkia, jotta yhä useampi ihminen kykenisi samaistumaan miehen kappaleisiin.

Boelius kertoo, että esimerkiksi hänen keväällä 2018 julkaisemansa Lätkäjätkä-Ville-kappaleensa herätti aluksi epäluuloisia reaktioita levy-yhtiössä.

– Tähän totesin vain, että jos me emme tätä kappaletta julkaise, niin sitten en julkaise teidän kanssanne enää mitään, Boelius lataa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Kyseisestä kappaleesta muodostui lopulta valtava hitti, minkä myötä myös levy-yhtiö oli tyytyväinen julkaisuun.

– Mutta minä käyn ihan tuota samaa paskaa koko ajan läpi yhä edelleen ja joudun sanomaan, että mitä minä itse haluaisin julkaista, Boelius toteaa turhautuneena.

Boelius sanoo olevansa väsynyt siihen, ettei hän voi kirjoittaa vapaasti omista kokemuksistaan. Boeliuksella on nimittäin jatkuvasti sellainen tunne, että hänen henkilökohtaisesta elämästään kertovalle musiikille ei ole tarpeeksi kysyntää.

– Siihen ei voi samaistua kaikki, ja se ei ruoki valtavirtaa, hän selventää.

– Mutta olen tehnyt sellaisen päätöksen, että minä en enää ikinä aio kuunnella yhdeltäkään ihmiseltä sitä, että nyt ei saisi olla homomusaa. Jos se on homomusaa, että minä laulan minun elämässäni tapahtuneista, oikeista rakkausasioista ja kahden miehen välisestä rakkaudesta, niin olkoon se sitten homomusaa, Boelius julistaa.

– Minä aion julkaista sitä todella ylpeänä. Ja jos se on este sille, että minä en voi esimerkiksi soida kaupallisten radioiden radioaalloilla ja olla vaikka radioiden top 10, niin ihan sama, artisti summaa.

Lue myös:

Tuure Boelius avautuu Iholla-jaksossa hyvin intiimistä asiasta – ”Oli ajatus, että minulla on ihan saakelin pieni muna”

Iholla: Tuure Boelius saa edelleen viestejä ex-poikaystävältään – ”Kun se oli kännissä, sieltä tuli aikamoista settiä”

IS: Vuoden 2020 Kesäkumibiisin esittäjä Tuure Boelius myöntää kiirehtineensä seksikokeilujen kanssa