Hyvinvointiyrittäjänä ja tosi-tv-kasvona tunnettu Aki Manninen joutui hiljattain suuren kohun keskiöön, kun hänen sanomisensa Selviytyjät Suomi -ohjelmassa tulkittiin sosiaalisessa mediassa naisvihamielisiksi ja alentaviksi.

Manninen on kertonut avoimesti julkisuudessa, että hän on kohun myötä saanut osakseen runsaasti vihamielistä palautetta ja jopa viestejä, joissa hänen perhettään uhataan tappamisella.

Ylen Perjantai-ohjelmassa Manninen vastaa sarjan juontajan, Sean Ricksin kysymykseen siitä, että millaista on kokea julkista häpeää.

– Ensimmäiset tuntemukset minulla oli, että minkä takia? Kysyin itseltäni, että minkä takia Aki Manninen, joka on valmentanut vaimonsa kanssa kymmeniä tuhansia ihmisiä paremman elämän polulle, hyvinvointivalmentajana elää terveellistä elämää, eikä ole ikinä käyttänyt huumeita… niin kuuluuko minun kokea julkista häpeää tästä ? Miksi? Manninen vastaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Manninen nostaa ohjelmassa esille vaikean menneisyytensä. Hänen mukaansa sillä, mitä hänestä kirjoitetaan lehdissä ei ole mitään merkitystä, kunhan hän itse tietää, että elää nykyään elämäänsä parhaalla mahdollisella tavalla.

– Minä tuon esille aina sen polun, että mistä minä olen tähän elämään tullut… sen rankan polun, mies kuvailee.

– Minä en voi tällaisesta asiasta tuntea ja kokea julkista häpeää. Mitä sillä on väliä, jos minun naamani on lehdissä, kun minä ite tiedän, että en minä ole sellainen, miksi minua väitetään? Manninen summaa viitaten saamiinsa sovinisti-syytöksiin.

Manninen painottaa olevansa pahoillaan siitä, että hän loukkasi ihmisiä. Silti hän ei koe tarpeelliseksi pyytää sanomisiaan anteeksi.

– Minä en polvistu kenenkään edessä tämän takia, koska minulla ei ole siihen mitään syytä, hän alleviivaa.

Lue myös:

Rita Niemi-Manninen avautuu tv:ssä rankasta lapsuudestaan ja alkoholisti-isästään – ”Jos hän halusi seksiä, äidiltä ei kysytty lupaa”

Tappouhkauksia saanut Aki Manninen murtui kyyneliin tv:ssä – ”Minulla ei ole kuin tyttö ja vaimo, joiden takia jaksan elää”