Entinen mäkihyppääjä ja olympiavoittaja Toni Nieminen kihlautui syksyllä 2021 uuden naisystävänsä Janetin kanssa. Kihlapari elää parhaillaan hektistä uusioperhearkea, mutta he pyrkivät järjestämään työnteon ja lasten harrastuksiin kuskaamisen ohella myös runsaasti aikaa toisilleen.

Nieminen kertoo Nestlé for Healthier Kids -pressitilaisuudessa oman haasteensa elämään tuovan se, että hänen nuorimmat lapsensa asuvat Oulussa. Toni itse asuu Janet-kihlattunsa ja vanhempien lastensa kanssa Helsingissä.

– Arjessa törmäämme perheeni kanssa aina logistisiin haasteisiin ja tiukkoihin aikatauluihin. Elämme liikkuvaista ja vauhdikasta arkea, mutta eikös se olekin ”elämää ei sen enempää”, Toni tokaisee hilpeänä Metropolille.

Kulunut isänpäivä (13.11.) sujui Tonilla tavalliseen tapaan töissä asuntonäytöillä. Ennen yöpuulle käymistä perhe vietti yhdessä rauhallista koti-iltaa.

– Olen palannut takaisin kiinteistövälitysalalle, ja tällä hetkellä lähes kaikki paukut kohdistuu niihin hommiin. Toivon, että alkaisimme tulevana vuonna firman kanssa saavuttamaan menestystä – se on minulla suurimpana tähtäimenä juuri nyt, Toni kuvaa.

– Tavoitteen täyttyminen mahdollistaisi asioita sitten muun elämän saralla. Kukapa meistä töitä tekisi, jos suuntana ei olisi tuoda hyvinvointia perheelle ja lapsille.

– Kaikki lähtee toimeentulosta. Tärkeintä on pystyä tukemaan lasten harrastuksia ja parisuhdetta myös. Eli jos jollain on jotain myytävää, niin saa soittaa! mies sanoo nauraen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Ilosta ei Tonin elämässä tosiaan vaikuta olevan puutetta. Häntä naurattaa jopa silloin, kun häneltä utelee parin mahdollisista vauvasuunnitelmista.

Vastauksesta päätelleen Tonilla ja Janetilla ei kuitenkaan ole aikomusta ainakaan lähitulevaisuudessa hankkia perheenlisäystä.

– Eiköhän se homma ole jo… että kun on jo omat ja lainatut… niin eiköhän tässä ole jo sitä tahtia ihan riittämiin, Toni saa soperrettua naurunsa lomasta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Toni Nieminen ja Janet-rakas. KUVA: Petri Voutilainen

Toni kertoi aiemmin syksyllä Metropolille ikävästä tilanteesta, jossa miehen Oulussa asuvat lapset joutuivat huostaanotetuiksi. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun lapset joutuivat sijoitetuksi äidiltään. 

– Toivoisin, että aikuiset oppisivat kantamaan vastuun teoistaan. Ennen kaikkea haluaisin, että lasten edut menisivät kaikkien henkilökohtaisten patoutumien edelle, hän summaa vaikeaa tilannetta, Toni lausui tuolloin.

Nyt Toni on sitä mieltä, etteivät lapsiin liittyvät aiheet kuulu lehtien palstoille ruodittaviksi. Huostaanottotilannetta hän kommentoi tämän vuoksi hyvin niukkasanaisesti:

– Silläkin saralla parhaani teen, ja se riittäköön.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Yksi asia Tonille hänen tämänhetkisessä elämäntilanteessaan aiheuttaa erityisen paljon päänvaivaa. Urheilulle ei nimittäin meinaa löytyä tarpeeksi aikaa.

– Olen pyrkinyt pitämään liikunnan osana arkea, etten pääsisi niin sanotusti ryllähtämään, Toni aloittaa.

– Mutta totta on se, että omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on viime aikoina jäänyt vähemmälle. Tämä ongelman tunnistaa varmasti moni muukin kiireistä perhearkea pyörittävä vanhempi. Kyllä siitä on monesti minulle tullut huono omatunto, hän virnistää.

Lue myös:

Toni Niemisen lapset otettiin huostaan – avautuu karmeasta tilanteesta: ”Toivoisin, että aikuiset oppisivat kantamaan vastuun”

Toni Nieminen petti vaimoaan julkkisnaisen kanssa: ”Kyse oli molemminpuolisesta ihastuksesta”