Entinen Hollywood-elokuvatuottaja Harvey Weinstein tuomittiin viime vuoden maaliskuussa 23 vuodeksi vankeuteen raiskauksesta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Nyt vuoden vankeudessa istunut Weinstein vaatii tuomion kumoamista. Hän jätti Reuters-uutissivuston mukaan maanantaina New Yorkin muutoksenhakutuomioistuimeen valituksen tuomiostaan.

Valituksen mukaan Weinsteinin tuominnut tuomari James Burke teki useita virheitä, joiden vuoksi tuomaristo ei ollut puolueellinen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Weinsteinin tekemät seksuaalirikokset alkoivat paljastua vuonna 2017, kun The New York Times -lehti kertoi miehen ahdistelleen kymmeniä naisia. Pian tämän jälkeen syntyi globaali ilmiö #metoo, jonka myötä useat ihmiset eri puolilla maailmaa kertoivat kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta.

Weinstein on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä Hollywood-tuottajista ja hän on tuottanut monia klassikkoelokuvia, kuten Pulp Fiction (1994), Englantilainen potilas (1996), Taru sormusten herrasta (2001-2003) ja Oscar-palkittu Rakastunut Shakespeare (1998).

Lue myös:

Elokuvatuottaja Harvey Weinstein tuomittiin 23 vuodeksi vankeuteen

Elokuvamoguli Harvey Weinstein tuomittiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta – kiidätettiin sairaalaan suoraan oikeustalolta