Suomen suosituimpiin mediapersooniin lukeutuva Veronica Verho kertoo omalla Instagram-tilillään ikävästä terveysvaivastaan. Verho kärsii voimakkaasta hampaiden narskuttelusta eli bruksismista.

Hampaiden narskuttelu tai niiden tarpeeton yhteenpureminen on yleinen ongelma erityisesti stressaamiseen taipuvaisilla ihmisillä. Bruksismi aiheuttaa tavallisesti leuan kipeytymistä ja päänsärkyä.

Veronica on julkaissut Instagramin Stories-osioon videon, jossa hän valmistautuu päiväänsä hyvin väsyneen näköisenä. Videonsa ohessa Veronica avautuu vaivastaan, johon hän on yrittänyt hakea apua hammaslääkäristä ja purentalihashierojalta.

– Aamulla heräsin taas hedariin ja tunteeseen et hampaat tippuu jaktuvasta narskuttelusta, Veronica kuvailee raskasta tilannettaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Veronica käyttää öisin purentakiskoa, jonka tarkoitus on estää hammas- ja leukanivelvaurioita, rentouttaa purentalihaksia sekä suojata hampaita kulumiselta.

– Purentakisko aina helpottaa hieman ja selkeesti se hierontakin pelasti useemman aamun, hän kiittelee.

Vaiva ei kuitenkaan ole kadonnut mihinkään, minkä vuoksi Veronica aikaa seuraavaksi kokeilla kaikista järeintä hoitokeinoa: botoxia.

Botuliinin teho bruksismin hoidossa perustuu Kuopion Hammaskulman mukaan siihen, että aine lamaaannuttaa lihaksen toimintaa ja tällä tavoin helpottaa narskuttelun aiheuttamia vaivoja. Botox-hoitoja ei tehdä lainkaan julkisessa suun terveydenhuollossa, vaan kaikki toimenpiteet toteutetaan yksityisissä hammashoitoloissa.

Veronica on iloinen siitä, että pääsee kokeilemaan botox-hoitoa. Hän suhtautuu hyvin toiveikkaasti siihen, että hoitomuoto voisi sopia hänelle.

– Onneks viikon päästä saan isompaa apua tähän, jos se botox hoitona toimii mulle, nainen muotoilee.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Veronica Verho joutui keskelle traagista tilannetta – julkaisi surullisen itkuvideon: ”Voi jestas mikä huoli”

Veronica Verhon ja Juhani Koskisen hääjärjestelyt ottivat takapakkia – ”Luulin, että riittäisi varaaminen vuotta ennen”