Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Tiia Elg, 34, avautuu Instagram-tilinsä Stories-osiossa siitä, kuinka häntä mustamaalataan sosiaalisessa mediassa.

Elgin mukaan joku anonyymi henkilö jakaa hänestä muun muassa Jodel-keskustelupalstalla tietoa, joka ei pidä paikkansa, ja joka saattaa hankaloittaa hänen uraansa näyttelijänä.

– Kaikenlaisia tyyppejä on maailmassa, eikä siinä mitään jos hänen henkilökohtainen mielipiteensä on, että ei tykkää – se on ihan fine, Elg toteaa.

– Mutta se, että alkaa julkisesti mustamaalaamaan epäammattimaisesta käytöksestä on itseasiassa aika vakava syytös ja syyte mun työhön ja mun elämään, hän selventää.

Ilkeilyn kohteeksi joutunut Elg muistuttaa seuraajiaan siitä, kuinka suuri ero kritiikin antamisen ja jonkun ihmisen mustamaalaamisen välillä on.

– Se että sä jaat semmosta infoo, mikä hankaloittaa sen toisen työntekoa tai vahingoittaa sen elinkeinoa, se ei ole ok, hän painottaa.

– Ja se ei ole millään tavalla sama asia kuin kritiikki, koska se ei ole kritiikkiä vaan just nimenomaan mustamaalaamista.

Näyttelijä tekee selväksi myös sen, ettei ymmärrä, miksi julkisessa ammatissa työskentelevän ihmisen ajatellaan monesti olevan ikään kuin oikeuttettu kohtaamaan kiusaamista.

– Ei pidä tosiaankaan vaan leväperäisesti ajatella, että jos ihminen on julkisuudessa tai julkisessa ammatissa, että sillon pitää sietää ihan mitä vaan. Se on jopa tosi naurettava ajatus, sillä eihän kenenkään ihmisen tarvitse sietää niin kun ihan mitä vaan.

Toista lastaan odottava Elg harmittelee sitä, että joutuu murehtimaan ikäviä nettikommentoijia vieläpä, kun on viimeisillään raskaana. Nainen myöntää avoimesti kiusaajien vaikuttavan häneen erittäin negatiivisella tavalla, eikä hän pysty esimerkiksi nukkumaan kunnolla.

– En saa unta tämän harmillisen tapauksen takia, hän valittelee.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Elgillä on puolisonsa, kilpatanssija Alexey Smolyaninovin kanssa maaliskuussa 2019 syntynyt esikoistytär Zina Isabella. Toisen lapsen on määrä syntyä marraskuussa.

Lue myös: Raskaana oleva Tiia Elg julkaisi hehkeän bikinikuvan – muistuttaa, ettei toisen kehon arvosteleminen ole ok!