Yle: Alma Hätönen kertoo taistelustaan vaikean oireyhtymän kanssa: ”Pahimpina aikoina en pystynyt sitomaan kengännauhoja”

Radiosta ja televisiosta tuttu juontaja Alma Hätönen, 31, istahti viime keskiviikkona Ylen Puoli seitsemän -ohjelman pinkille sohvalle ja kertoi muun muassa elämästään fibromyalgian kanssa.

Hätönen sai fibromyalgia diagnoosin jo kymmenen vuotta sitten ollessaan 20-vuotias. Hän kertoo saaneensa oireyhtymän kuriin pitkäjänteisellä työllä, opettelulla ja liikunnalla.

– Silloin pahimpina aikoina se oli sitä, etten pystynyt itse sitomaan kengännauhoja. Mun kädet ei oikeasti toimineet, Alma kertoo ohjelmassa.

Oireyhtymä vaikeutti aikoinaan muun muassa Alman työskentelyä tietokoneella.

– Jouduin välillä sanomaan töissä, että en kykene tähän, enkä pysty näpyttelemään.

Alma on viimeisen kymmenen vuoden aikana opetellut oikeanlaisen, hänelle sopivan ravinnon, jotta oireet pysyvät kurissa.

– Olen huomannut, että jos syön esimerkiksi sokereita se korreloi suoraan kipuna. Sallin kuitenkin itselleni myös tosi paljon koska ei elämää voi elää liian rajoittaen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Reumaliiton mukaan fibromyalgia aiheuttaa kipua lihaksissa ja sidekudoksissa. Tuki- ja liikuntaelimistön kipujen ohella potilaat kärsivät usein myös lepoa antamattomasta yöunesta. Arvioiden mukaan fibromyalgiaa sairastaa kahdesta viiteen prosenttia väestöstä.

Lue myös:

Juontaja Alma Hätönen julkaisi näyttävän bikinikuvan tv-sarjan kuvauksista

Alma Hätönen säikäytti seuraajat rajulla somekuvallaan: ”Tää on kyllä hurjan näköinen”


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.