Pääministeri Sanna Marin kertoo Ylen tuoreessa haastattelussa kohdanneensa urallaan häirintää ja ahdistelua. Pääministerikaudella häntä ei ole kohdeltu epäasiallisesti, mutta ikäviä muistoja löytyy vuosien varrelta runsaasti, esimerkiksi menneistä puoluekokouksista.

Aihe nousi Ylen haastattelussa esille, kun Marin kommentoi kansanedustaja Wille Rydmaniin (kok.) kohdistuvia, Helsingin Sanomien uutisoimia väitteitä. Helsingin Sanomien sunnuntaina (19.6.) julkaiseman artikkelin mukaan Rydman olisi käyttäytynyt ahdistavasti nuoria naisia kohtaan.

Marin kertoo Ylelle olleensa järkyttynyt lukemistaan väitteistä. Enempää hän ei kuitenkaan tapaukseen ota kantaa.

Marinin mielestä on tärkeää, että ahdistelutapauksia tuodaan julkisuuteen. Hänelle raskaat kokemukset ovat tulleet tutuksi nuoremmalla iällä.

– Uskon, että se on monille nuorille naisille ihan tavanomainen kokemus, valitettavasti. Olen myös kokenut erilaisissa puoluetilaisuuksissa epäasiallista käytöstä, Marin toteaa Ylelle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Sosiaalisessa mediassa Marin vastaanottaa edelleen asiattomia viestejä.

– Uskoisin, että aika moni nainen on kohdannut ihan kaikenlaista: fyysistä ja sanallista kajoamista, itsemääräämisoikeuden loukkausta. Kun Me too -liike alkoi, aloin miettiä, että mitä kaikkea sitä on nuorena joutunutkaan kohtaamaan.

Samassa haastattelussa Marin kommentoi myös hänestä muutama viikko sitten otettua paparazzikuvaa, jossa korostetaan hänen takapuoltaan.

– Olisi kiva, että voisin viettää tavallista vapaa-aikaa myös yksityishenkilönä, mutta ymmärrän että olen julkisuuden henkilö ja minua voi kuvata ja niitä kuvia voi levittää, vaikka ne olisivatkin mauttomia, pääministeri summaa.

Lähde: Yle

Lue myös:

Sanna Marinilta vetoomus – ”Emme anna lupaa lapsemme kuvaamiseen”

Sanna Marin tähdittää kansainvälisen Netflix-sarjan Suomi-jaksoa – tähtijuontaja painostaa pääministeriä hyppäämään hyiseen meriveteen