Kalliit ja tehottomat pesuaineet joutavat nurkkaan, sillä ketsupilla, majoneesilla ja muilla tavallisilla tarvikkeilla päästään helposti eroon pinttyneestä liasta!
Arjen temmellyksessä ei vain voi välttyä sotkujen syntymiseltä. Mitä hankalampaa lika on puhdistaa, sitä herkemmin se jää siivoamatta ja pinttyy, eikä sitä saa enää millään puhtaaksi, vai saako? Alla oleva video osoittaa, että kyllä saa, ja vieläpä hyvin helposti useimmista kodeista jo valmiiksi löytyvillä tarvikkeilla.
Tahraantunut patja, likainen kattilanpohja, ruskeaksi värjäytynyt vessanpönttö ja pesuallas, lasten piirrokset seinässä, tarra huonekalussa, laseista tai mukeista jääneet tahrat pöydän pinnassa ja monet muut sotkut kuulostavat hankalilta, mutta niistä päästään eroon yllättävän helposti.
Yli 280 miljoonaa katselukertaa saaneella nerokkaalla videolla esitetään, miten erilaiset pinttyneet liat puhdistetaan mm. ruokasoodalla, etikalla ja hammastahnalla sekä varsin yllättävillä ”puhdistusaineilla”, kuten Coca Colalla, ketsupilla ja majoneesilla!
Tässä muutama ohje, videolla loput!
– Palanut kattilanpohja: Suihkupulloon ruokasoodaa ja etikkaa. Suihkuta ja puhdista pesusienellä.
– Tahraantunut patja: Suihkupulloon ruokasoodaa, etikkaa ja tiskisaippuaa. Suihkuta tarhoihin ja hankaa rätillä puhtaaksi.
– Lasin pohjasta jäänyt tahra pöydässä: Levitä päälle majoneesia ja pyyhi puhtaaksi.
– Ruskeaksi värjäytynyt vessanpönttö: Kaada pöntöön pullollinen Coca Colaa ja huuhtele.
– Tussipiirustukset seinässä: Kuumenna hiustenkuivaajalla ja pyyhi pois rätillä.
– Tarra huonekalussa: Kuumenna hiustenkuivaajalla ja vedä tarra pois.
Tee tavaroistasi kuin uusia näillä kikoilla ja jaa tämä artikkeli myös kavereillesi!

Kuva: Facebook / 5-Minute Crafts