Kaikkihan tietävät, miten baarissa tulee käyttäytyä, eikö niin? Itse asiassa valitettavan monilla ei näytä olevan siitä aavistustakaan.
Baarityöntekijä laati 8 vinkkiä, miten baarissa kannattaa toimia ja miten ei. Kun noudatat näitä ohjeita, sinun ja sinua palvelevien ravintolatyöntekijöiden ilta sujuu huomattavasti mukavammissa merkeissä.

Baarityöntekijän 8 vinkkiä asiakkailleen:
1. Älä tilaa juotavaa yleisnimityksellä, esim: olut, siideri, pullo-olut, jne…
2. Jos olet joskus Punkaharjun tanssilavalla saanut drinkin Pirun polkka, niin todellakaan minä en tiedä mitä se sisältää (ei pahalla Punkaharjun tanssilavaa kohtaan).
3. Se, että se sun lempparibaarimikko teki sulle joskus vuona nakki, miekka, kivi, Jeesuksen syntymä sellaisen kivan vihreen, sinisen, punasen, lilan….jne. drinkin, joka maistui ihanalta, niin olisitko voinut edes opetella mitä siinä oli? Väri on kyllä helppo saada, mutta kun se maku…
4. Ja jee sulla synttärit… no jopas on kiva juttu. Onneksi olkoon. Emme tosiaan jaa ilmaisia juomia sulle ja sun kaverille, kun olette ekaa kertaa ovesta sisään tulleet. Ja kyllä tarjoamme mielellään kantiksille synttärioluet.
5. Sun kissa, koira, kani, setä, täti, mummo, jne.. otti ja kuoli. Surullista ja otamme osaa. Mutta se ei oikeuta sua räyhäämään kaikille baarissa oleville ja juoksemaan pöydästä toiseen kerjäämässä drinkkejä.
6. Sun mies/vaimo/avopuoliso/tyttöystävä/poikaystävä käy meillä. No kiva. Ja tällä tiedolla teen nyt sitten mitä? Niin juu, sä et saa alennusta, kas kun meillä ei niitä ole muutenkaan.
7. Ole kiltti ja tilaa kaikki asiat samalla kerralla. Kas kun näin minä ja moni kollega ollaan kovinkin iloisia. Yksitellen juomien tilaaminen on jokseenkin raivostuttavaa sekä todella ihmeellistä kiusantekoa. Niin, esim: ”Hotshot” tai ”kuppi kahvia” (tauko) (lyöty kassaan ja myyjä odottaa pääsevänsä seuraavan asiakkaan luo, niin kappas), ”mä voisin ottaa vielä yhden jallun”, (jahas ja taas bongataan kassaan ja sanotaan summa, odotetaan rahaa, seuraava asiakas alkaa jo tilaamaan ja SKÄDÄM), ”sit mä voisin ottaa kyllä veden (kaadetaan vesi ja tarjotaan asiakkaalle, taas meinataan saada seuraavan tilaus ja hokkussaatananpokkus) ”ja voisinko mä saada vielä yhden bissen” (ja samaa rataa jatketaan sen sokerin *jota kysyin jo alussa samaten kuin maidosta *kysyin tilaamisen kanssa). Siinä kuule palaa pinna minulta ja aika helkutin monelta muultakin.
8. Ja vielä sellainen pikku vinkki. Kyllä, olen tiskin takana töissä ja juu sinä olet asiakas. Mutta muista että veemäinen käytös saattaa osua omaan nilkkaan, kun sitä vähiten odotat. Kas kun ei me aina olla töissä. ????
P.S. Jos ja kun kerta olet/ollut alalla, niin muistuuko mieleesi kuinka itseäsi ketutti tietyt asiat? No älä sitten tunge sitä paskaa meille, jotka siellä tiskin takana olemme. Jookos?
Kiitos ja kumarrus.
 
(Kuvituskuva ei liity juttuun)