Elokuva-arvio: Näin koulutat lohikäärmeesi 3 (Blu-ray)

Erittäin suosittu lohikäärme- ja viikinkiseikkailusarja sai arvoisensa päätöksen.

Näin koulutat lohikäärmeesi -elokuvasaaga loppuu sarjan kolmanteen osaan, jossa nähdään miten ihmisten ja lohikäärmeiden yhteiselolle käy.

Elokuvasarja perustuu Cressida Cowellin 12-osaiseen samannimiseen kirjasarjaan.

Trilogian päätösosassa nähdään ensimmäisestä elokuvasta lähtien mukana olleet suosikkihahmot, kuten Hikotus, Astrid, Ronski ja Karski sekä monia muita, unohtamatta tietenkään upeita lohikäärmeitä, kuten tietenkin Hikotuksen ystävä Hampaaton.

Hikotuksen Öystilän saarella asuva viikinkiheimo on aina taistellut lohikäärmeitä vastaan, joten kaksikon ystävyydellä oli ensimmäisessä osassa haasteensa. Elokuvasarjan aikana lohikäärmeiden ja viikinkien ystävyys kuitenkin syveni ja Hikotuksesta on nyt tullut nuorena aikuisena heimonsa johtaja.

DreamWorksin lohikäärme-elokuvasarjan päätösosassa viikinkien ja lohikäärmeiden antoisa yhteiselo on kuolemanvaarassa, kun pelätty lohikäärmeenmetsästäjä saa vihiä paikasta. Metsästäjä on harvinaisen neuvokas ja tehokas, suorastaan nerokkaan peräänantamaton, eikä hän aio levätä ennen kuin kaikki lohikäärmeet on tuhottu.

Hikotus ja koko Öystilän kylä lohikäärmeineen ovat kovan valinnan edessä; taistellako kotinsa puolesta vai paeta?

Elokuvassa Hampaaton myös kohtaa harvinaisen Valkea raivo -nimisen söpön, mutta vaarallisen lohikäärmeen, joka on hänen ”rotunsa” naaraspuolinen edustaja ja jonka kautta selviää, onko taruna pidetty lohikäärmeiden kätketty valtakunta totta vai ei, ja miten lohikäärmeille lopulta käy.

Näin koulutat lohikäärmeesi -sarjan kaksi ensimmäistä osaa olivat uskomattoman upeita graafisia taidonnäytteitä tyylikkäine ja aidon näköisine lentoanimaatioineen, mutta kolmas osa kohoaa niistäkin vielä tyylikkäämmäksi. Kaikki on nyt vielä suurempaa ja näyttävämpää, ja samalla myös hyvin tunteikasta, kun vaakalaudalla on lohikäärmeiden koko olemassaolo maailmassa.

Elokuvan 3D-versio on myös upea kokemus, vaikka tarinassa ei olekaan suoranaiseen 3D-tarkoitukseen tehtyjä efektejä, kuten katsojaa kohti lentäviä keihäitä tai vastaavia. Kolmiulotteisuus joka tapauksessa tekee katsomiskokemuksesta syvällisemmän ja mieleenpainuvamman.

Näin koulutat lohikäärmeesi 3 on elokuva, jonka katsomisessa ei haittaa, vaikkei olisi nähnyt kahta ensimmäistä osaa, mutta toki nekin kannattaa ilman muuta katsoa!

Blu-ray-levyltä löytyy runsaasti mielenkiintoista ja hauskaa lisämateriaalia, kuten vaihtoehtoinen aloitus, poistettuja kohtauksia ja paljon muuta. Samalla myös pääsee tutustumaan animaatioelokuvien tekemiseen ja niiden eri vaiheisiin. Materiaalia ja taustoja saadaan myös sarjan kahdesta ensimmäisestä osasta.

Näin koulutat lohikäärmeesi 3 -elokuvan musiikki täydentää hienosti rakennettua kokonaisuutta, josta nauttii takuuvarmasti koko perhe, yhtä lailla lapset kuin aikuisetkin.

Julkaisupäivämäärä: 10.6.
Lajityyppi: Seikkailu, animaatio
Kesto: 1 h 44 min
Tuotantovuosi: 2019
Ikäraja: 7
Formaatit: UHD, Blu-ray, 3D, DVD

Lisämateriaalia:
Alternate opening, Two shorts: Bilby and Bird Carma, Deleted scenes, The dragon sheep chronicles, Welcome to New Berk, A deck of dragons, Astrid’s whole dragon trilogy in 60 Seconds, Feature commentary and more.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.