Joulun perinteisiin kuuluvat oleellisesti erilaiset jouluruoat. Lähes jokaisen suomalaisen joulupöydästä löytyy vuosi toisensa jälkeen niin laatikoita, lohta, kinkkua kuin rosolliakin.

Koska näitä ruokia syödään harvemmin muulloin kuin jouluna, ne maistuvat usein hyvältä jopa muutaman päivän putkeen. Joulun ja uudenvuoden välipäivinä monelle iskee kuitenkin totaalinen stoppi, eikä jouluherkut enää uppoa.

Kun jouluruoka alkaa tökkiä, aletaan kodeissa kuumeisesti pohtia, että mitä voisi syödä sen sijaan. Metropoli kokosi tähän juttuun parhaat ruokaideat välipäiville – nämä ruoat valmistuvat helposti ja nopeasti, ja aineksetkin saattavat löytyä jo valmiiksi kaapeistasi!

Kuva: Unsplash

Raikas vihersalaatti

Jouluruoka on tunnetusti raskasta ja rasvaista, joten keho kaipaa jouluruokailujen jälkeen tuoretta ja raikasta ruokaa. Vihersalaatti on helppo valmistaa jo kotoa löytyvistä kasviksista ja vihanneksista, ja tarvittaessa kaikki raaka-aineet löytyvät myös lähikaupasta.

Kun salaatin kaveriksi paistaa vielä vaikkapa kalaa tai kanaa, siitä tulee oitis ruokaisampi ja proteiinirikkaampi!

Kuva: Unsplash

Tomaattinen pastakastike

Siinä missä pasta saattaa kuulua joulupöytään Italiassa, Suomessa harva yhdistää pastaruoat jouluun. Näinpä simppeli tomaattipasta tarjoaakin suomalaisille mukavaa vaihtelua laatikoiden ja kinkun jälkeen.

Ei muuta kuin pasta kiehumaan ja tomaattikastike porisemaan! Jos kotoasi löytyy jauhelihaa, voit myös pyöräyttää lihapullat pastan ja kastikkeen kaveriksi.

Kuva: Unsplash

Omeletti

Kananmunia löytyy lähestulkoon aina kotoa, ja niistä saa loihdittua vaikka mitä! Omeletti on helppo ja nopea arkiruoka ja sen valmistaminen onnistuu keneltä tahansa.

Omelettiin on helppo saada myös vaihtelua täytteiden avulla. Jos juustotarjottimen juustoja on vielä jäljellä, raasta niitä omeletin väliin, tai jos haluat vielä antaa joulukinkulle mahdollisuuden, kokeile kinkkuomelettia.

Kuva: Unsplash

Lämpimät voileivät

Lämpimät voileivät kuuluvat klassikkoruokien aatelistoon. Levitä leivät uunipellille, täytä ne mielesi mukaan vaikkapa juustolla, kinkulla, tonnikalalla tai kasviksilla ja paista 225 asteessa 10 minuutin ajan.

Lämppärit sopivat mainiosti esimerkiksi väli- tai iltapalaksi.

Kuva: Unsplash

Hampurilaiset

Jos haluat panostaa ruoanlaittoon, kokeile itsetehtyjä hampurilaisia. Kun teet kaiken sämpylöistä alkaen itse, saat myös mukavaa tekemistä päivääsi.

Tai sitten voit mennä helpoimman kautta ja tilata hampurilaiset kotiin suoraan lempiravintolastasi!

Lue myös:

IL: Jethro Rostedt jakoi vähävaraisille satoja ruokakasseja Turussa – sai idean Hurstin loputtomasta ruokajonosta

Miehet huomio! Korona voi vaikuttaa pysyvästi erektioon: ”Tiedämme, että virus vaikuttaa verisuoniin”

Oletko juonut kahvisi väärin kaikki nämä vuodet? Katso silmät avaava video!