Moni meistä tekee todella paljon töitä ja yrittää tietenkin samalla kiivetä yrityksen tikkaita ylöspäin. Toiset tekevät vain vaadittavan määrän töitä, kun taas toiset tekevät niitä kokoajan olemalla tietokoneella ja tarkistaen sähköposteja vapaa-ajallaankin. Onko siitä hyötyä? Uuden tutkimuksen mukaan ei ole, sillä liika työnteko itse asiassa saattaa tehdä sinut tyhmemmäksi!
Melbournen yliopiston tutkimus osoittaa, että alle 40 tuntia töitä viikossa tekevien ihmisten uskotaan olevan älykkäämpiä kuin pidempiä päiviä tekevien. Kuinka paljon alle 40 tuntia sitten pitäisi tehdä, jotta ei muuttuisi tyhmemmäksi, eli mikä on ideaali työtuntimäärä viikossa? Vastaus selvisi tutkimuksessa.

Työtuntimäärän lisääminen vaikuttaa positiivisesti kognitiivisiin toimintoihin maksimissaan noin 25 viikkotuntimäärään saakka, kun taas yli 25 tuntia työskenteleville lisäys alkaa vaikuttaa negatiivisesti. Mielenkiintoista oli myös, että miesten ja naisten välillä ei havaittu eroja työtuntimäärän vaikutuksissa kognitiivisiin toimintoihin.


Nämähän ovat todella hyviä uutisia, eikö niin? Koska ideaali työtuntimäärä viikossa on 25 tuntia, pomolle voisi kannattaa mainita että nykyinen tuntimäärä itse asiassa heikentää työsuoritusta ja tekee teidät molemmat tyhmemmiksi!
Suunnilleen 25 tuntia viikossa töitä tekevät ihmiset ovat siis tutkitusti älykkäämpiä ja stressittömämpiä kuin pidempiä päiviä tekevät.
Nyt on siis korkea aika ottaa tutkimustulokset käytäntöön ja nostaa kansamme älykkyyttä. Löytyykö maastamme riittävän modernia työnantajaa, joka rohkenisi soveltaa tuloksia itsensä lisäksi myös työntekijöihin?
Lähde: FMH