Kesän Asuntomessuilla puhutellaan uusia kohderyhmiä

Vuoden 2014 Asuntomessut järjestetään Jyväskylän Äijälänrannassa. Kuukauden kestävät Asuntomessut esittelee uusimmat asumisen trendit ja innovaatiot, sisustamisen ideat sekä messukoteihin muuttavien asukkaiden tarinat. Uutta tämän vuoden Asuntomessuilla ovat asiantuntijoiden räätälöimät teemareitit, joiden avulla monipuoliseen messusisältöön on entistä helpompi tutustua. Uutta on myös elokuun kahdeksantena järjestettävä Messujen yö.
Tänä vuonna Asuntomessuilla esitellään erilaisia asumisratkaisuja laajasti. Jyväsjärven rannalla sijaitsevalla messualueella on yhteensä 37 pientaloa sekä 13-kerroksinen tornitalo, Jyväskylän Maailmanpylväs.
– Olemme poimineet laajasta messutarjonnasta neljä erilaista teemareittiä. Haluamme auttaa messukävijää löytämään kaikesta messusisällöstä ne itselleen mielenkiintoisimmat asiat, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen taustoittaa.
Halutessaan messuvieras voi valita oman reittinsä yhteensä neljästä teemasta, joista jokaiselle on nostettu 6-10 mielenkiintoista ja persoonallista kohdetta sekä messualueella että kaupungilla. Asiantuntijoiden suosittelemia Aalto-, Puutarha-, Äijä-, ja Lapsiperhereittejä voi kiertää omatoimisesti kohteelta toiselle teemakartan avulla.
– Erikoisin näistä reiteistä lienee messujen Äijäreitti. Naisia on perinteisesti ollut messukävijöistä noin 65 prosenttia ja nyt haluammekin houkutella entistä enemmän miehiä messuille. Äijäreitillä on esimerkiksi miesten lähtökohdista sisustettuja asuntoja, pientyökalujen testauspiste sekä rallisimulaattori. Oman lisänsä Äijäreitille tuo Remu Aaltosen sisustama messutalon yläkerta kohteessa 3. Messuravintolassa on tarjolla jopa äijälounas, Pasi Heiskanen hymyilee.
Ainutlaatuinen Messujen Yö
Värikäs messukuukausi huipentuu elokuun alussa Messujen Yöhön, jolloin Asuntomessut ovat historiansa ensimmäistä kertaa avoinna myös yöaikaan. Pimenevä ilta ja läheinen Jyväsjärvi tarjoavat lavasteet tapahtumalle, jonka pääosassa on messukotien ja -alueen valaistus. Perjantaina 8.8. järjestettävä Messujen Yö antaa mahdollisuuden esitellä entistä paremmin mihin kaikkeen valaistuksella voi vaikuttaa asumisessa ja millaisia valaistusratkaisuja messutaloista löytyy. Messujen Yö tulee tarjoamaan myös valoihin ja valaistukseen sekä musiikkiin ja puutarhoihin liittyvää oheisohjelmaa.
– Messujen Yö on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä messukodit valaistuna yöaikaan. Alueen portit avautuvat messupäivän jälkeen uudelleen iltayhdeksältä ja tapahtuman ohjelma on rakennettu valoa eri keinoin hyödyntäen. Jyväskylän messualue on lisäksi ainoa asuinalue Suomessa, jossa on valaisinkohtainen ohjausjärjestelmä katujen ja yleisten alueiden valaisemiseen. Mikä olisikaan luontevampi ympäristö tämän tyyppiselle tapahtumalle kuin Äijälänranta ja valon kaupunkinakin tunnettu Jyväskylä, Asuntomessut Jyväskylässä projektipäällikkö Anu Hakala iloitsee.
Messukohteiden ja aluevalaistuksen lisäksi Jyväsjärven rannan tuntumassa kohoavan 13-kerroksisen Maailmanpylvään julkisivuun toteutetaan palkitun valotaitelija Kari Kolan monitaideteos ”Maailma elää”. Yhden illan ajan tornitalo muuntuu pienoismaailmaksi, jossa liikutaan arkisista askareista taianomaiseen unimaailmaan. Kerronnan ilmaisukeinoina käytetään valoa, videota, tanssia sekä musiikkia.
Ennakkolippu edullisemmin netistä
Asuntomessujen ja S-ryhmän yhteistyön tuloksena asuntomessulipun saa tänä vuonna ennakkoon edullisemmin S-kortilla. Ennakkolippua, joka on kolme euroa normaalilippua edullisempi*, myydään 14.5.–10.7. välisenä aikana netissä.
* Etu vaihtelee lippumalleittain. Aikuisen lipun etu on 3 euroa. Kaikki lippuhinnat osoitteessa www.asuntomessut.fi