Viinapohjaiset lonkerot ovat alkoholilain muutoksen myötä olleet alkuvuodesta runsaasti tapetilla ja tähän tuoteryhmään Laitilan Wirvoitusjuomatehdas tuo uutuuden, jollaista ei taatusti vielä löydy kaupan hyllyiltä. Mutta onko juoman nimi liikaa ruokakauppoihin? Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan mukaan ei ole.
Kyseessä on Sex On The Beach 5,5 % -drinkkilonkero, joka on 80-luvulla Floridassa syntyneen nimikaimansa inspiroima lonkero. Juoma tuo Laitilan Wirwoitusjuomatehtaan mukaan trooppisen tuulahduksen suomalaiseen lonkeroperimään. Panimon tiedotteessa kerrotaan, että juoma huokuu pakkaustaan myöten lämpöä ja aurinkoa ja on parhaimmillaan tarjoiltuna hyvin viilennettynä.
Kuohuviinien ja kuohuviinijuomien suosio Euroopassa ei ota laantuakseen. Kuohuva juoma on tae juhlasta ja pienestä ekstrasta ja tuo myös arkeen pienen annoksen luksusta ja tyylikkyyttä. Shamppanjahiivalla valmistettu Skumppa Sparkling White Extra Dry 4,7 % on Laitilan Skumppa-perheen viimeisin läpeensä tyylikäs makuvariantti. Täysin ilman lisättyä sokeria valmistettuna ja markkinoiden kuivimpana siideri-/viinijuomana se on uskollinen nimelleen, ja samasta syystä sen kanssa voi itseään ilahduttaa myös linjoistaan huolehtiva laatujuoman ystävä.
Olutpuolelle Laitila tuo kaksi täysin uutta makuvarianttia, Atlantan ja Kölssin. Craft-oluiden viimeisimmät trendit suosivat edelleen viime ajoilta tuttua katkeraa ja vahvasti humaloitua makumaailmaa, mutta yhä enenevissä määrin kuluttajat vaativat tämän rinnalla oluelta myös ns. hyvää juotavuutta. Oluen pitää siis vastata sen perustarpeeseen, eli sitä pitää olla helppo juoda, vaikka makuprofiilissa uusia vivahteita löytyisikin. Atlanta American Pils 5,0 % vastaa tähän huutoon, sillä siinä suosionsa aallonharjalla ratsastavat jenkkihumalat kohtaavat juotavuuden maksimoivan pils-pohjan – lopputuloksena on raikas ja rapean katkera olut, joka sopii monipuolisesti erilaisiin käyttötilanteisiin. Samaan hyvän juotavuuden trendiin istuu myös Kölssi 4,7 %, joka on perinteisen kölsch-tyylisen oluen laitilalainen versio. Tämän tyylisuunnan oluet ovat perinteisesti hyvin raikkaita ja kevyitä, ja tyylille uskollisena myös Kölssi tulee takuuvarmasti vetoamaan laajaan osaan suomalaista kuluttajakuntaa. Laitilan olutuutuuksien sarjan täydentää viime keväänä lanseeratun ja sittemmin oman uskollisen käyttäjäkunnan muodostaneen Kukko Bitterin 50 cl tölkkipakkaus. Näin tätäkin Kukko-makua on jatkossa saatavana pullon lisäksi myös tölkissä.
Uutuudet ovat saatavilla vähittäiskauppamyymälöistä ja ravintoloista.

Sex On The Beach Drinkkilonkero
Alkoholi: 5,5 %

Skumppa Sparkling White Extra Dry
Alkoholi: 4,7 %

Atlanta American Pils
Alkoholi: 5,0 %

Kölssi
Alkoholi: 4,7 %
 
Ylin kuva: YouTube