Laitilan Kukko-oluet niittivät menestystä kansainvälisessä olutkilpailussa

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Kukko-oluista Pils, Portteri ja Bitter palkittiin kansainvälisesti arvostetussa Meininger’s International Craft Beer Award 2019 -olutkilpailussa Saksassa.

Jo ennestään maineikkaat Kukko Pils ja Kukko Portteri huomioitiin kilpailun kirkkaimmalla mitalilla eli platinalla. Kukko Bitter ansioitui hopeasijoitukselle. Kilpailussa yli 93 olutammattilaisesta koostuva raati testasi ja arvioi yli 1 200 käsityöläisolutta. Oluita ei aseteta paremmuusjärjestykseen vertaillen vaan ne pisteytetään ulkonäön, tuoksun, maun ja juotavuuden perusteella.

– Arviointikriteerimme ovat tiukat, ja palkintoja myönnetään korkeintaan 30 prosentille kaikista osanottajista. Laitilan Kukko Pils, Kukko Portteri ja Kukko Bitter läpäisivät testin kirkkaasti, arviointitoimikunnan johtaja Christian Wolf onnittelee.

Kukko Pils 4,5 % osallistui kilpailuun Freestyle / Experimental Style Bier -kategoriassa. Tämä vahvasti humaloitu täysmallasolut sai kilpailussa erityistä kiitosta aromistaan ja rakenteestaan. Kukko Portteri 6,5 %, palkittiin kategoriassa Porter/Stout (Baltic). Portteri on tumman paahteinen pintahiivaolut, ja se sai täydet pisteet ulkonäöstään ja tuoksustaan sekä erinomaiset arviot maustaan. Laitilan brittihumaloitu Kukko Bitter 4,2 % sai täydet pisteet muun muassa ulkonäöstä ja oluen miellyttävästä juotavuudesta. Kukko Bitter arvioitiin Pale Ale (English) -kategoriassa.

– Kyseessä on kilpailu, jossa jokainen olut arvioidaan omana itsenään. Kilpailussa olut saa sille kuuluvan arvon eikä sen arvostusta ole suhteuttamassa rinnalla maistettavat kilpailijat. Loistava menestys tässä kilpailussa on osoitus paitsi laadukkaasta oluesta, myös panimohenkilökunnan ammattitaidosta. Tällaisten ammattilaisten kanssa on hienoa työskennellä, iloitsee Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka.

Meininger’s International Craft Beer on yksi maailman tärkeimmistä ja arvostetuimmista olutkilpailuista kansainvälisesti. Se järjestettiin tänä vuonna kuudennen kerran. Kilpailuun osallistui enemmän panimoita kuin koskaan aiemmin, yhteensä 250 panimoa 31 maasta.

STT

Kuva: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta