Swing_Crispy_Lemon_lonkero
Suomen kesä maistuu mökkeilylle, grillijuhlille, rennolle yhdessäololle, ja tietysti hyvälle lonkerolle. Suosittu Swing-lonkeroperhe saa tänä kesänä pirteän sitruunaisen tulokkaan aikaisempien greipin ja karpalon rinnalle. Makunsa aidosta sitruunasta saanut, Turussa käymisteitse valmistettu Swing Crispy Lemon lonkero saapuu Alkon valikoimiin kesäkuun puolivälissä – sopivasti parhaaseen lonkerosesonkiin, juhannukseen.
Lonkero on suomalainen makuinstituutio ja rakastettu kansallisjuoma, joka on ollut osa suomalaista nautiskelukulttuuria jo yli kuusikymmentä vuotta. Sitä nautitaan niin sauna- kuin juhlajuomana ja se kuuluu ruisleivän ja salmiakin ohella niihin makuihin, joita ikävöidään ulkomailla ollessa. Juhannuksena long drink -juomien myynti kasvaa Alkossa yli 100 % prosenttia. Se on joulun jälkeen Alkon tärkein lonkerosesonki.
Swing Crispy Lemon Strong Long Drink on kehitetty Pernod Ricard Finlandin Turun tuotantolaitoksella, josta tulevat vuosikymmenien kokemuksella myös monet muut suomalaisten suosikkijuomat. Sitruunaisen lonkerouutuuden lisäksi Swing-tuoteperheeseen kuuluvat perinteinen Swing Grapefruit ja raikkaan marjaisa Swing Cranberry -lonkero sekä Alkon myydyimmät siiderit.
– Swing-tuotteiden tunnusmerkkejä ovat laadukkaan sisällön lisäksi kategorian suurin kierrätysmuovipullo (75 cl), joka on nopea viilentää ja helppo ottaa mukaan kesärientoihin, kuten mökille tai piknikille. Lisäksi Swingin erottaa tuoteperheelle yhtenäisestä ja muista lonkeroista poikkeavasta 8 prosentin alkoholivahvuudesta, kertoo Swingin tuotepäällikkö Heidi Murto Pernod Ricard Finlandilta.
Pirteä sitruuna maustaa uutuuslonkeron
Suomalaiset ovat osoittaneet pitävänsä sitrusmauista, joita lanseerataan tasaisesti muissakin elintarvikkeissa kuin alkoholijuomissa. Lonkeroasiantuntija povaakin Alkon makulonkeroiden valikoimaa hyvin täydentävälle Swing Crispy Lemon -uutuudelle hyvää vastaanottoa.
– Suomalaisia on tyypillisesti viehättänyt tyylipuhdas greipin maku lonkerossa. Karpalo on kuitenkin vakiinnuttanut asemansa toisena lonkeromakuna, ja nyt raikas ja rapsakka sitruuna osuu erityisesti niiden kuluttajien makuhermoon, jotka kokevat perinteiset lonkeromaut liian makeiksi, Murto sanoo.
Swing Crispy Lemon Strong Long Drink 75 cl 8 % vol, saatavilla Alkosta.