Maku on tyyliasia ‒ tämän juoman katkeroinen raikkaus sen todistaa

Iloisen pirskahtelevassa Carillo Bitter Karpalo -valmisjuomassa yhdistyvät legendaarinen Carillo ja karpalon raikas maku. Kauniin helakanpunaisen juoman runsas ja pehmeä marjaisuus täydentyy miellyttävästi katkeroisella puraisulla. Päivittäistavarakaupoissa myytävä Carillo Bitter Karpalo tarjoaa raikkaan ja vilvoittavan makuelämyksen, vaikka ystävien kanssa kotiterassilla tai piknikillä nautittuna. Retrohenkinen valmisjuoma myös juhlistaa Carillo-katkeron viisikymmenvuotista menestystä.

Vuoden 2018 alkoholilain uudistus on tuonut vehreän keitaan valmiita juomasekoituksia eli RTD-juomia (Read to Drink) ruokakauppojen hyllyille. Carillo Bitter Karpalo on erityisen ilahduttava tuttavuus niille, jotka hakevat enemmän aitoja ja raikkaita makuja sekä vähemmän makeutta.

Katkeroinen Carillo metsien aarteista

Tänä vuonna viisikymppisiään skoolaava Carillo syntyi aikoinaan toiveesta suunnitella juoma, joka haastaisi ravintoloissa hitiksi nousseen vodka-karpalo-paukun. Vuonna 1969 Lappeenrannan Chymoksen tehtaalla alkoi suomalaiseen kansallismakuun suunnitellun juoman kehitys ja pian myös valmistus. Siinä yhdistyivät metsien aarteet ‒ karpalo, puolukka ja pihlajanmarja ‒ salaiseen, yli 20 mausteyrteistä ja kukinnoista valmistettuun uutteeseen. 1970-luvun alussa Carillo ponkaisi Alkon 3. myydyimmäksi tuotteeksi, ja ravintolassakin sai suositun Carillo-paukun käteensä markalla.

Viiden vuosikymmenen ajan Carillo on kutkuttanut suomalaisten makuhermoja sellaisenaan tai erilaisissa juomasekoituksissa vaikkapa appelsiinimehuun yhdistettynä. Maku on aina jokaisen nautiskelijan tyyliasia, ja Carilloa on innostuttu ennakkoluulottomasti nauttimaan esimerkiksi piimän kanssa tai taskulämpimänä. Maultaan pehmeä, makean marjainen ja yrttisen katkera juoma onkin saavuttanut Suomen tunnetuimman grogikatkeron aseman.

Retrohenkinen Carillo Bitter Karpalo -valmisjuoma juhlistaa Carillon menestystä sen merkkivuotena.‒ Turun Juomatehtaalla valmistetaan nykyisin niin alkuperäinen Carillo, kuin myös juhlavuoden inspiroimana kehitetty valmis juomasekoitus. Monille 70-luvulla nuoruuttaan eläneelle legendaarisesta Carillosta tehty valmisjuoma voi nostattaa nostalgiset tunteet pintaan. Nuoremmalle sukupolvelle se taas tarjoaa raikkaan ja miedon alkoholijuomavaihtoehdon, kertoo Brand Manager Juuli Vekkilä Pernod Ricard Finlandilta.

Carillo Bitter Karpalo

Valmistusaineet: Carillo-katkeroa ja mehua
Alkoholiprosentti: 5 %
Sokeria: 110 g/l
Suositushinta: noin 3 €
Pullon koko: 275 ml annospullo kruunukorkilla
Saatavuus: Hyvin varustellut S-ryhmän, K-ryhmän ja Lidlin päivittäistavarakaupat ympäri Suomea.