Italian saappaankärjestä voi nyt ostaa pikkurahalla asunnon vaikka kesäkodiksi.

Italian Calabrian aluella sijaitsevasta Cinquefrondin pikkukylästä on nyt mahdollisuus ostaa koti yhdellä eurolla. Kunnanjohtaja Michele Conia on antanut tempaukselle nimen Operation Beauty. Kylää myös mainostetaan koronavapaaksi, sillä siellä ei ole raportoitu yhtään koronatapausta, uutisoi CNN.

Moni Italian pikkukylistä on kärsinyt jo vuosia samasta ongelmasta. Nuoret muuttavat töiden perässä isompiin kaupunkeihin ja pikkuhiljaa kylät autioituvat ja rapistuvat. Niinpä myös Cinquefrondin kylään kaivataan lisää asukkaita. Tällä hetkellä myynnissä on yhteensä noin 12 asuntoa tai taloa.

Vuosittainen vakuusmaksu

Mikäli mielii ostaa asunnon eurolla, sitoutuu samalla maksamaan myös 250 euron vuosittaista vakuusmaksua kunnes kodin remontointi on valmis. Remontille on asetettu kolmen vuoden aikaraja, jonka jälkeen voi joutua maksamaan tuntuvia sakkoja.

– Pyydämme vain jonkinlaista vakuutta, jotta ostaja sitoutuu projektiin. Vakuusmaksu on erittäin alhainen ja myös remonttikustannukset pysyvät täällä kohtuullisina sillä myös asunnot ovat pieniä, Conia perustelee.

Tarjolla olevat asunnot ovat noin 40-50 neliön kokoisia ja ne sijaitsevat Cinquefrondin historiallisessa osassa. Joissakin asunnoissa on myös pieni parveke. Nyt tarjolla olevien asuntojen lisäksi löytyy myös valmiiksi remontoituja asuntoja alhaiseen hintaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.