Kun Halloween saatiin pois alta, lähtölaskenta jouluun alkoi.

Hotels.comin majoitusasiantuntijoiden tuoreet tutkimustulokset paljastavat, että 48 prosenttia suomalaisista milleniaaleista on menettänyt lomapäiviä sen vuoksi, että eivät ole käyttäneet niitä ajoissa. Jouluaattoon on enää muutama viikonloppu, joten mikset käyttäisi jäljellä olevia lomapäiviäsi joulutunnelmaa kohottavaan matkaan joulumarkkinoille?

Matkasuunnitelmien helpottamiseksi on koottu lista Euroopan parhaista joulumarkkinoista. Hehkuviinin maistelua Kölnissä ja savupiippukakkuja Budapestissa – alla olevat joulutorit ovat kokemisen arvoisia!

Budapest, Unkari

Jos joulukakut ovat joulunajan suosikkiherkkujasi, Vörösmarty tér -aukiolla järjestettävät Budapestin joulumarkkinat ovat kuin sinulle luodut. Tämä perinteinen joulutori on todellinen herkkusuun taivas. Maista kuuluisia budapestilaisia kürtoskalácseja, savupiippukakkuja, joissa taikina on kierretty tangon ympärille, paistettu ja päällystetty sokerilla ja kanelilla.

Majoitu The Loftissa, joka on tyylikäs kolmen tähden hotelli vain lyhyen kävelymatkan päässä Vörösmarty tér -aukiolta. Huoneet The Loftissa Hotels.comin kautta varattuna alkaen 93 €/huone/yö.

Kööpenhamina, Tanska

Tuikkivat jouluvalot kuuluvat olennaisesti joulunaikaan, ja Kööpenhaminan Tivolin joulumarkkinat nostavat jouluvalot uudelle tasolle. Tivolin puistoalue muuttuu marras- ja joulukuun ajaksi todelliseksi talven ihmemaaksi, jonka myyntikojuista löytyy tunnelmallisia joululahjaideoita lämpöisistä neuloksista tanskalaisiin käsityö- ja posliinitöihin. Ja kaiken taustalla tuikkii yli puoli miljoonaa jouluvaloa.

Yövy neljän tähden Scandic Webers -hotellissa vain kivenheiton päässä Tivolista. Huoneet Scandic Webersissä Hotels.comin kautta varattuna alkaen 140 €/huone/yö.

Köln, Saksa

Jos et pysty vastustamaan joulujuomia, suuntaa Kölnin katedraalin joulumarkkinoille. Se tunnetaan glühweinista eli hehkuviinistä, joka tarjoillaan joulupukin saappaan muotoisista kupeista. Nämä markkinat ovat tunnetut myös upeasti koristellusta joulukuusestaan – muista siis pakata mukaan kamera ja ammenna inspiraatiota omaan joulupuuhusi!

Majoitu Kölnin upeassa vanhassa kaupungissa sijaitsevassa Classic Hotel Harmoniessa, josta on vain lyhyt kävelymatka Kölnin katedraalille. Huoneet Classic Hotel Harmoniessa Hotels.comin kautta varattuna alkaen 64 €/huone/yö.

Wrocław, Puola

Satujen ystäville suosittelemme matkaa Wrocławin joulumarkkinoille, jonka Bajkowy Lasek -satumetsässä perinteiset sadut herätetään eloon animaatioiden avulla. Nämä joulumarkkinat lukeutuvat Puolan suurimpiin. Satuteeman mukaisesti markkinat tunnetaan myös upeista Wrocławin piparkakkutaloista.

https://youtu.be/FsE344ZcB20

Majoitu ylellisessä SleepWalker Boutique Suites -hotellissa, joka sijaitsee vain 350 metrin päässä kauppatorilta. Huoneet SleepWalker Boutique Suitesissa Hotels.comin kautta varattuna alkaen 76 €/huone/yö.

Verona, Italia

Jos vähemmän tunnetut joulumarkkinat houkuttavat, suuntaa upeaan Veronan kaupunkiin. Kuuluisalla Piazza dei Signori -aukiolla järjestään marras- ja joulukuun aikana ihanat joulumarkkinat, joiden valikoimiin kuuluvat käsintehdyt lasi-, puu- ja keramiikkatyöt sekä erilaiset jouluherkut. Tämä on täydellinen paikka etsiä ainutlaatuisia joululahjoja kaikkein vaativimmillekin sukulaisille ja ystäville.

Majoitu Lords of Verona Luxury Apartmentsissa, joka sijaitsee aivan tapahtumien ytimessä Piazza dei Signori -aukiolla. Huoneet Lords of Verona Luxury Apartmentsissa Hotels.comin kautta varattuna alkaen 178 €/huone/yö.

Lähde ja kuvat: Hotels.com

Ylin kuva: YouTube