Viime yönä Suomen aikaa järjestetty Grammy-gaala oli totuttuun tapaan suuri spektaakkeli, jossa vilisi musiikkimaailman supertähtiä. Adele siivosi pöydän voittamalla jokaisen kategorian, jossa hän oli ehdolla, pokaten yhteensä viisi Grammya.
Gaalashow oli odotetun suuri, mutta samassa mittaluokassa olivat myös gaalan mokat. Kymmenien ellei jopa satojen miljoonien katsojien seuraamaa tapahtumaa vesitti varsinainen megaluokan munaus, kun Metallica esitti livenä lavalla uusimman albuminsa hitin ”Moth Into Flame”.
Metallican kanssa vierailevana tähtenä esiintyi Lady Gaga ja ensimmäinen nolo taaperrus tapahtui jo esityksen alustuksessa, kun lavalle juonnettiin tavanomaisten ylistyssanojen viitoittamana Lady Gaga. Metallicaa ei mainittu lainkaan.

Kappale alkoi normaalisti, mutta kun tuli lauluosuuden vuoro, Metallican nokkamiehen, James Hetfieldin, mikrofoni ei ollut päällä. Lady Gagan mikrofoni puolestaan oli, joten laulajien vuorottaisista osuuksista kuultiin vain Lady Gagan versiot, kunnes Hetfield tuli laulamaan yhdessä Gagan mikrofoniin. Lopulta myös Hetfieldin mikrofoni saatiin päälle, mutta taustalaulajan äänenvoimakkuudella. Hetfield joutui palaamaan jakamaan mikrofonin Gagan kanssa.
Rautaisina ammattilaisina kukaan esiintyjistä ei lopettanut biisiä kesken, mutta lopussa Hetfield potkaisi raivoissaan mikrofonitelineen nurin ja heitti kitaransa lattialle. Rumpali Lars Ulrich jäi mielenosoituksellisesti nojaamaan rumpuihinsa ja tuijottamaan eteenpäin.
Metallicalta varmasti vaaditiin äärimmäistä kärsivällisyyttä olla kommentoimatta alla olevaa Metallica Inc -Facebook-sivulla julkaisemaansa videota esityksestä.

Alla olevalla videolla kuuluvat äänitekniikan osalta täysin pieleen menneen esityksen mikrofonitallenteet. Harvinaisen karu moka gaalassa, jossa palkitaan nimenomaan musiikkiartisteja.
https://youtu.be/EviNimQjut8
Grammy-sekoilu ei kuitenkaan loppunut vielä tähänkään, ja taas sopassa oli mukana Metallica. Kun Megadeth voitti parhaan metalliesityksen Grammyn, taustalla soitettiin Megadethin ”Dystopia”-kappaleen sijaan Metallican klassikkohittiä ”Master of Puppets.”
Tässä vielä Metallican ”Moth Into Flame” virallinen musiikkivideo.